Παναγιωτόπουλος: Τι είπε με τον Ακάρ στη Σύνοδο Κορυφής του NATO – «Όσο υπάρχει επικοινωνία όλα είναι εφικτά»

Μια σύντομη συνάντηση με τον Χουλουσί Ακάρ είχε ο Έλληνας υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, στο περιθώριο της Συνόδου του ΝΑΤΟ στη Μαδρίτη.

Όπως μετέδωσε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPEN, ήταν μια σύντομη συνάντηση, ωστόσο ο κ. Παναγιωτόπουλος μετέφερε το μήνυμα της ελληνικής πλευράς για αποκλιμάκωση. «Είναι καλό να πέφτουν οι τόνοι, η βελτίωση στο κλίμα γίνεται με μικρά βήματα, τα μικρά βήματα οδηγούν σε θετικό αποτέλεσμα. Ας το κάνουμε», φέρεται να είπε ο κ. Παναγιωτόπουλος στον Τούρκο ομόλογό του.

Ο κ. Ακάρ φέρεται να απάντησε: «Νίκο, όσο υπάρχει μεταξύ μας επικοινωνία, όλα είναι εφικτά».

Ουσιαστικά, ο Έλληνας Υπουργός Άμυνας, ζήτησε να επικρατήσει ηρεμία αυτό το καλοκαίρι στο Αιγαίο, για να δουλέψει χωρίς εμπόδια ο τουρισμός και στις δύο χώρες, καθώς «προβλέπεται δύσκολος χειμώνας».

Ο κ.Παναγιωτόπουλος συναντήθηκε τελευταία φορά με τον Τούρκο ομολογό του στις Βρυξέλλες στις αρχές Ιουνίου 2022, και πάλι στα πλαίσιο συνόδου του NATO.

Σε εκείνη τη σύντομη συνάντηση ο Νίκος Παναγιωτόπουλος διευκρίνισε στον Ακάρ ότι δεν μπορούν να γίνουν βήματα μπροστά με την ίδια πολιτική, εννοώντας τις διαρκείς προκλήσεις της τουρκικής πλευράς. Όπως ανέφεραν οι πληροφορίες του OnAlert, ο ΥΕΘΑ τόνισε στον Τούρκο Υπουργό Άμυνας ότι η Ελλάδα είναι υπέρ των ανοιχτών διαύλων επικοινωνίας, αλλά αυτοί δεν μπορούν να υπάρχουν όσο συνεχίζονται οι υπερπτήσεις, οι παραβιάσεις και οι διαρκείς λεκτικές προκλήσεις.

Με πληροφορίες από: Newsit.gr / Φωτογραφία αρχείου