Παραδώσαμε Κούρδο στην Τουρκία – Τον έδωσε η αντιτρομοκρατική;

Διαστάσεις παίρνει πλέον η υποθεση της “εξαφάνισης” του Κούρδου Μπουλουτ Γιαϊλά από την Αθήνα, που όλα δείχνουν ότι δεν “εξαφανίστηκε” αλλά παραδόθηκε στις τουρκικές αρχές από την Ελλάδα. Και αυτή η παράδοση έρχεται μετά από τις αφόρητες πιέσεις και τα δεκάδες δημοσιεύματα τουρκικών εφημερίδων που κατηγορούσαν την Ελλάδα για…”εκπαίδευση τρομοκρατών”. 
Σύμφωνα με δημοσίευμα του bloko.gr η αντιτρομοκρατική υπηρεσία ήταν αυτή που ανέλαβε την επιχείρηση “εξαφάνισης”-παράδοσης του Κούρδου

Σύμφωνα με το δημοσίευμα:

“Πληροφορίες του bloko.gr σημειώνουν ότι οι πινακίδες κυκλοφορίας με αριθμό ΙΚΖ 8462 που «φορούσε» το ασημί χρώματος αυτοκίνητο μάρκας «Peugeot», με το οποίο έγινε η απαγωγή του κούρδου αγωνιστή Μπουλούτ Γιαϊλά, αποτελούν πινακίδες χρήσης της ελληνικής αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας. Πηγές της αντιτρομοκρατικής με τις οποίες ήρθε σε επικοινωνία χθες το bloko.gr, αρνήθηκαν κατηγορηματικά τη συγκεκριμένη πληροφορία, δηλώνοντας πως οι πινακίδες αυτές αντιστοιχούν σε στοιχεία κυκλοφορίας που χρησιμοποιεί αστυνομική υπηρεσία της περιφέρειας, χωρίς όμως να διευκρινίσουν ποια είναι αυτή η υπηρεσία και σε ποια περιοχή της επικράτειας βρίσκεται.

Το θέμα της απαγωγή του Μπουλούτ Γιαϊλα, δεν καθόλου απλό και υπό προϋποθέσεις συνιστά μεγαλύτερο φιάσκο και εθνικό όνειδος για την χώρα απ’ ότι η παράδοση Οτσαλάν στην Κένυα.
 

Από την άλλη δεν μπορούν να περάσουν απαρατήρητα δύο κομβικής σημασίας γεγονότα που συνιστούν αυτό που τελικά ορίζεται ως αποχρώσες ενδείξεις εκχώρησης στους Τούρκους της εθνικής μας κυριαρχίας.
 
Πρόκειται για ερωτήματα τα οποία απαιτούν ξεκάθαρες και σταράτες απαντήσεις από το υπουργείου του … «Ξένιου» Δένδια (σ.σ. άλλη μία απόδειξη περί του κακώς εννοούμενου ορισμού της φιλοξενίας στο λεξιλόγιο του κ. υπουργού) και από το αρχηγείο της Αστυνομίας. ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ.

Διαβάστε τώρα μια μικρή περίληψη για το τι έζησε ο Γιαιλά, μέσα από τη διήγηση στους δικηγόρους του.  
«30 Μάιου το βράδυ, ώρα 21:30, περίπου 5 άτομα που μιλούσαν ελληνικά, με βίαιο τρόπο με έβαλαν με το ζόρι σε ένα αυτοκίνητο. Έκλεισαν τα μάτια μου και το στόμα μου με τα χεριά τους. Μετά από κάποια ώρα που ήμουν στο όχημα, κατέβηκα από το αυτοκίνητο και μου πέρασαν μια μαύρη σακούλα στο κεφάλι. Δεν είδα τίποτα. Μιλούσαν ελληνικά μεταξύ τους. Μετά με παρέδωσαν σε μια άλλη ομάδα, αυτοί μιλούσαν και ελληνικά και τουρκικά. 8-10 ώρες με έκαναν βόλτες. Με έσυραν πάνω στα χώματα, στα χωράφια. Είχα την σακούλα ακόμα στο κεφάλι μου. Ίσα-ίσα που δεν ακουμπούσε το κεφάλι μου κάτω. Με πήγαν από θάμνους και μου έκαναν βασανιστήρια. Μετά με παρέδωσαν στην τελευταία ομάδα, μέσα σε αυτούς μερικοί μιλούσαν αγγλικά. Αυτή η ομάδα με πέρασε από τα σύνορα. Πέρασα λαθραία από τα σύνορα. 31 Μάιου το πρωί στο αστυνομικό τμήμα τις Εντιρνέ μου έβγαλαν την σακούλα. «Όποιος τα βάζει με την Αμερική αυτά παθαίνει», είπαν μεταξύ τους. Εκεί είπα ότι θέλω να μιλήσω με τον δικηγόρο μου. Όμως, 1 Ιουνίου με παρέδωσαν στο αστυνομικό τμήμα της Κωνσταντινούπολης και ήθελα να μιλήσω με τον δικηγόρο μου.» 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Χοντραίνει» η υποθεση της «εξαφάνισης» Τούρκου από την Αθήνα – Τι λένε οι Τούρκοι