Παραγιουδάκης για δυο στρατιωτικούς: Οι Τούρκοι έστειλαν ειδικές δυνάμεις για να τους αιχμαλωτίσουν

«Πρέπει να ήταν κάποια ομάδα ειδικων δυνάμεων που είχε ετοιμαστεί για να υφαρπάσει τους δύο έλληνες στρατιωτικούς» δήλωσε ο επίτιμος Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Μανούσος Παραγιουδάκης στον ΣΚΑΙ. 

Ο επίτιμος ΑΓΕΕΘΑ ερωτηθείς αν τους την είχαν στημένη οι Τούρκοι απάντησε χαρακτηριστικά οτι «Ηταν στημένο το θέμα, ποτέ μια αντίστοιχη περίπολος δεν θα μπορούσε να  συλλάβει την δική μας περίπολο, τα παδιά αυτά ήταν και κατάλληλα προετοιμασμένα και είχαν οπλισμό και ειχαν σφαίρες. Αντιστοιχεία υπάρχει απένατι. Δε μπορούσε λοιπόν δυο τούρκοι στρατιωτικοί να συλλάβουν τους δικούς μας σε καμία περίπτωση. Πολύ περισσότερο και αυτο που διέρευσε και ακούστηκε οτι τους συλλάβανε στο δικό μας έδαφος. Αυτο αποκλείεται τελείως».

Η εμπειρία του Μανούσου Παραγιουδάκη λέει ότι εκείνοι που αιχμαλώτισαν τον ανθυπολοχαγό και τον λοχία δεν ήταν κάποιοι απλοί στρατιώτες και σε καμία περίπτωση δεν ήταν η τουρκική περίπολος αντίστοιχη της ελληνικής »Πρέπει να ήταν κάποια άλλη δύναμη εκπαιδευμένη μάλιστα για να το κάνει αυτο. Κι εγω το λέω και δεν νομίζω οτι σηκώνει αντίρηση σε αυτο. Πρέπει να ήταν κάποια ομάδα ειδικων δυνάμεων που είχε ετοιμαστεί για να υφαρπάσει τους δύο έλληνες στρατιωτικούς», δήλωσε ο επίτιμος ΑΓΕΕΘΑ

«Πιστεύω οτι ειχε οργανωθεί ενα επεισόδιο συνταρακτικό, όπως πράγματι έχει εξελιχθεί, να γίνει και στο χερσαίο χώρο» δήλωσε εμφατικά ο επίτιμος Αρχηγός ΓΕΕΘΑ προσθέτοντα οτι «Στην θάλασσα εύκολα μπορίε να κάνεις κάποιους ελιγμούς ή αυτα που είδαμε με τους εμβολισμούς στα Ίμια, στην Κύπρο επίσης τα ίδια, τα είδαμε, τα έχετε πει πολλες φορές, Στην Θράκη στον Έβρο, δεν ειναι εύκολο, γιατι ξέρει η πολύ δυνατή 1η Στρατιά που είναι στους Τούρκους οτι υπάρχει το Δ’ Σώμα Στρατού απο απέναντι, που ειναι η πανίσχυρη ελληνική δύναμης, μια απο τις πιο ισχυρές δυνάμεις και στο ΝΑΤΟ όπως βέβαια ειναι και η τουρκική . Ξέρουν εκει λοιπόν οτι εκει δεν παίζουνε. Εκείνο όμως που υπάρχει, υπάρχει μια άτυπη συμπεριφορά, δεν συλλαμβάνεις έυκολα. Θεωρώ λοιπόν οτι είχε στηθεί το επεισόδιο και μακάρι να διεψευστώ», είπε.