Παραιτήθηκε ο αρχηγός της τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας;

 ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ

     Αναστάτωση έχει προκληθεί στην Πολεμική Αεροπορία της Τουρκίας, με τα δημοσιεύματα του τουρκικού Τύπου περί παραίτησης του αρχηγού της Μεχμέτ Ερτέν.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο Ερτέν πριν από λίγες εβδομάδες είχε υποβάλλει την παραίτηση του στον αρχηγό των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων Νετζντέτ Οζέλ, Πάντως ο Οζέλ δεν έκανε αποδεκτή την παραίτηση και ο Ερτέν παραμένει στη θέση. Του.
    Ο αρχηγός της Πολεμικής Αεροπορίας της Τουρκίας χρεώνεται πολλά λάθη και σκάνδαλα. Τον Δεκέμβριο του 2011 τουρκικά F-16 είχαν βομβαρδίσει την περιοχή Ουλούντερε με την υποψία πως εκεί υπήρχαν Κούρδοι αντάρτες, όμως είχαν σκοτωθεί 34 Κούρδοι άμαχοι.
    Τον Ιούλιο του 2012 ο Ερτέν χρεώθηκε την αποστολή του άοπλου RF-4 το οποίο καταρίφθηκε από τη Συρία ενώ είχε παραβιάσει τον εναέριο χώρο της Συρίας, το οποίο θεωρήθηκε τεράστια «γκάφα».
    Ο τούρκος αρχηγός της Πολεμικής Αεροπορίας σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα Vatan, παρά την παραβίαση του τουρκικού εναέριου χώρου της Τουρκίας από ελικόπτερο της Συρίας, είχε διστάσει να δώσει εντολή κατάρριψης του με αποτέλεσμα να προκαλέσει την οργή της κυβέρνησης Ερντογάν.
   Πάντως στην Άγκυρα συζητείται έντονα πως ο Ερτέν, με την πρώτη ευκαιρία  θα απομακρυνθεί άμεσα απο τα καθήκοντα του

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Γιατί έπεσε το τουρκικό αεροσκάφος RF-4;

Έκτακτη συνάντηση Οζέλ-Ερντογάν για το θάνατο 35 Κούρδων αμάχων.