“Παραλήρημα” Ντεστιτζί: Η τουρκική σημαία θα κυματίσει ξανά στην Αθήνα

 Με την ένταση στην Ανατολική Μεσόγειο και στο Αιγαίο να κορυφώνεται, φαίνεται να μην έχει τέλος η προκλητικτικότητα των Τούρκων πολιτικών, που δεν χάνουν ευκαιρία για να εξαπολύσουν απειλές εναντίον της Ελλάδας. 

Την «σκυτάλη» πήρε αυτή τη φορά ο πρόεδρος του ακροδεξιού κόμματος BBP της Τουρκίας, Μουσταφά Ντεστιτζί, ο οποίος σε συνέντευξη τύπου αναφέρθηκε στο κάψιμο της τουρκικής σημαίας σε πορεία της Χ.Α. και υποστήριξε πως σύντομα η τουρκική σημαία θα κυματίσει ξανά στην Αθήνα.
Ο Γενικός Πρόεδρος του ΒΒΡ Μουσταφά Ντεστιτζί αναφερόμενος στο κάψιμο της τουρκικής σημαίας στην Αθήνα, δήλωσε: «Πρώτα ο Αλλάχ, αυτή η κόκκινη σημαία με την ημισέληνο που έκαψαν και προσέβαλαν, θα έρθει μέρα που πάλι θα κυματίζει στον ουρανό της Αθήνας. Όλοι θα πρέπει να μάθουν την θέση τους».

Αρχικά ο κ. Ντεστιτζί χαρακτήρισε εξωφρενική συμπεριφορά κάποιων το γεγονός ότι έκαψαν την τουρκική σημαία. Εν συνεχεία κάλεσε την ελληνική κυβέρνηση να συλλάβει τους δράστες για να ακολουθήσει το «παραλήρημα».

«Αυτό που έχω να πω στους Έλληνες που προέβησαν σε αυτή την φρικτή πράξη και προς την ελληνική κυβέρνηση είναι το εξής. Να μην ξεχνάνε πως όχι πριν από πολύ καιρό εκείνη η δοξασμένη ερυθρή σημαία με την ημισέληνο, κυμάτιζε στα χώματα και στους ουρανούς τους. Πρώτα ο Αλλάχ, αυτή η κόκκινη σημαία με την ημισέληνο που σήμερα έκαψαν και προσέβαλαν, θα έρθει μέρα που πάλι θα κυματίζει στον ουρανό της Αθήνας. Όλοι θα πρέπει να μάθουν την θέση τους.», δήλωσε ο Ντεστιτζί.

Ο Ντεστιτζί είπε πως κανείς δεν είναι σε θέση να προσβάλει, να υποτιμά και να φέρεται άσχημα στην τουρκική σημαία, στο τουρκικό έθνος και στο τουρκικό κράτος και πρόσθεσε πως ¨Επιθυμώ να εκφράσω την προσδοκία μου η ελληνική κυβέρνηση το συντομότερο να ασκήσει τις νομικές διαδικασίες σε βάρος αυτών που προκάλεσαν αυτά τα επεισόδια και να μην τα επιτρέψει ξανά¨

Ακόμη, κάλεσε την Ελλάδα να εκδώσει στην Τουρκία τους «τρομοκράτες» και μετά θα έχει το δικαίωμα να υποβάλει αιτήματα στην Άγκυρα.

Να σημειωθεί οτι ο Ντεστιτζή είναι επικεφαλής του ακροδεξιου κόμματος BBP και πιθανότατα στις προεδρικές εκλογές του 2019 θα στηρίξει τον Ερντογάν.

Πηγή: yeniakit.com.tr