Πεντάγωνο: Ανεξήγητες οι διαρροές για τα «καθαρά» κινητά των 2 στρατιωτικών

Ανεξήγητες χαρακτήριζαν υψηλόβαθμες πηγές του Ελληνικού Πενταγώνου τις διαρροές στον τουρκικό τύπο περί αναζήτησης του κωδικού ξεκλειδώματος(PIN), του υπηρεσιακού τηλεφώνου ή οποιασδήποτε από τις τρεις συσκευές που είχαν μαζί τους οι δυο στρατιωτικοί, κατά τη σύλληψη τους την 1η Μαρτίου στις Καστανιές του Έβρου. «Για μας το ορόσημο παραμένει η 30η Μαρτίου» τόνιζαν εμφατικά και θεωρούσαν ακατανόητη την ανακίνηση του ζητήματος των κινητών τηλεφώνων. 

Άλλωστε όπως σημείωναν με νόημα στο OnAlert “δεν μπορεί να έχει ολοκληρωθεί ο τεχνικός έλεγχος του τούρκου πραγματογνώμονα και εκ των υστέρων να αναδεικνύεται κάτι τέτοιο.” Υπενθύμιζαν μάλιστα ότι οι σχετικοί έλεγχοι ήταν ενδελεχείς και επαναλαμβανόμενοι και όπως τόνιζαν: “το πόρισμα τους δεν αφήνει κανένα περιθώριο αμφισβήτησης για το καθ’όλα καθαρό, από οτιδήποτε επιλήψιμο, περιεχόμενό τους”.

Σε κάθε περίπτωση ο έλληνας τεχνικός εμπειρογνώμονας, που ήταν παρών και σε τουλάχιστον έναν από τους ελέγχους που διενεργήθηκαν, έχει ήδη συντάξει το δικό του πόρισμα. Η κατάθεσή του ελληνικού πορίσματος στην ακροαματική διαδικασία, θα εξαρτηθεί από το περιεχόμενο της τελικής έκθεσης των τουρκικών αρχών. Από την κλιμάκωση της έντασης σε αυτή την ύποπτη διαρροή θα εξαρτηθεί και η παραμονή του στην Τουρκία. 

Η τουρκική πρεμούρα φαίνεται πως αφορά το υπηρεσιακό κινητό, και σε αυτό έχει στραφεί εκ νεου το μικροσκόπιο των τουρκικών αρχών. Σε αυτό το ενδιαφέρον αποδίδεται σύμφωνα με το newsit.gr και η επίσκεψη δικαστικού λειτουργού στις Φυλακές της Αδριανούπολης