Ποιοι «παλεύουν» να δικαιώσουν τον Ήσυχο για όσα είπε στο Onalert;

Οι δηλώσεις του Κώστα Ήσυχου υπεύθυνου του ΣΥΡΙΖΑ για την εξωτερική πολιτική στο Onalert.gr είχαν προκαλέσει την οργισμένη αντίδραση του υπουργού Επικρατείας Δημήτρη Σταμάτη. Τι είχε πεί ο κ. Ήσυχος; Ότι κάποιοι πέριξ του πρωθυπουργού ίσως και να επιθυμούν μία όξυνση των ελληνοτουρκικών σχέσεων θέλοντας μέσω αυτής να “αλλάξουν την πολιτική ατζέντα”.

Ο κ.Σταμάτης χαρακτήρισε απαράδεκτες τις δηλώσεις Ήσυχου κι εκείνος θεώρησε ικανοποιητικές τις δηλώσεις του κ.Σαμαρά από την Κύπρο σύμφωνα με τις οποίες ένα θερμό επεισόδιο θα ήταν καταστροφή.

Δεν θα επανερχόμασταν στο θέμα αν δεν διαπιστώναμε μια εμμονή κυβερνητικών μέσων να υπερπροβάλλουν τις δηλώσεις του αρχηγού του τουρκικού Ναυτικού, σύμφωνα με τις οποίες τα πολεμικά πλοία έχουν κανόνες εμπλοκής. Όπως και όλα τα πολεμικά πλοία του πλανήτη.

Επιπλέον επιμένουν στο λάθος που κάναμε όλοι μας στην αρχή αλλά διορθώσαμε μόλις διαβάσαμε τα τουρκικά δημοσιεύματα . Το τουρκικό ναυτικό δεν παρακολουθεί από τα 900 χιλιόμετρα τις δραστηριότητες των ελληνοκυπρίων αλλά από τα 9 χλμ.

Προκαλεί όμως όπως και να ΄χει εντύπωση και δεν μπορεί να μείνει ασχολίαστο ότι την ίδια ώρα που από το ΥΠΕΘΑ αλλά και το ΥΠΕΞ μεταδίδεται κλίμα ψυχραιμίας και αυτοσυγκράτησης κρατικά ΜΜΕ δείχνουν μία εμμονή στην διατήρηση ενός πολεμικού κλίματος. Σαφώς και τα πράγματα με την Τουρκία είναι σοβαρά. Μπορούν να γίνουν όμως και πολύ σοβαρότερα αν δεν είμαστε εμείς προσεκτικοί. Αν θέλουμε να πέσουμε στην “λούμπα” των Τούρκων όπως το 1996 είναι το μόνο εύκολο. Αλλά θα είναι και τραγικό.