«Πολλές φορές μίλησα μέσα στην νύχτα με Τουρκία» -Ο Αβραμόπουλος και οι «δύσκολες νύχτες» στο ΥΠΕΘΑ

Την αποκάλυψη ότι η “κόκκινη γραμμή” μεταξύ Αθήνας και Άγκυρας χρησιμοποιήθηκε αρκετές φορές κατά τη διάρκεια της υπουργίας του στο ΥΠΕΘΑ αποκάλυψε ο Δημήτρης Αβραμόπουλος . Σε μια συζήτηση με δημοσιογράφους στο δώμα ΓΕΝ ο κ.Αβραμόπουλος αφού συνέστησε ψυχραιμία για τα όσα συμβαίνουν στην Κύπρο, είπε ότι αρκετές φορές ακόμη και μέσα στην νύχτα επικοινώνησε με τον Τούρκο ομόλογό του -κι όχι μόνο- είτε για να προλάβει κλιμάκωση επεισοδίων ,είτε για να στείλει το μήνυμα ότι “δεν πάει άλλο μαζευτείτε”. Σχεδόν όλες οι επικοινωνίες ήταν …νυχτερινές μετά από κινήσεις των Τούρκων άκρως προκλητικές που ο ΥΕΘΑ δεν αποκάλυψε.

“Φωτογράφισε” βέβαια την πτήση ελικοπτέρου στην Κάλυμνο μέσα στην νύχτα με πολύ άσχημες καιρικές συνθήκες.

Από τις επικοινωνίες που είχε με τον ίδιο τον Νταβούτογλου διαπστώθηκε ότι αυτό που ενοχλεί ιδιαίτερα τους “απέναντι” είναι να τους λες ότι “δεν ελέγχεται τις Ένοπλες Δυνάμεις σας”! Το σύστημα Ερντογάν έδωσε πραγματικά σκληρή μάχη για να πείσει και τους πολίτες εντός αλλά και την διεθνή κοινή γνώμη ότι ελέγχει απόλυτα το στράτευμα. Και δεν θέλουν να ακούν ότι αυτό δεν συμβαίνει. Μόνο που έτσι αποδέχονται ότι αυτοί οι ίδιοι είναι που διαρκώς προσπαθούν να στήσουν σκηνικό έντασης σε Αιγαίο και Κύπρο. Τελικά οι στρατιωτικοί τους σε …ρόλο βαρβάρων είχαν μια κάποια χρησιμότητα .

Ο Αβραμόπουλος εκτιμά ότι η Άγκυρα είναι πολύ στριμωγμένη με όσα συμβαίνουν “μες στα πόδια” της . Και ότι το τελευταίο που θα τολμήσει είναι να δημιουργήσει ένα ακόμη μέτωπο. Ελπιζουμε να δικαιωθεί.