Προκλήσεις στο «τετράγωνο» με νέες υπερπτήσεις τουρκικών F-16 σε Φαρμακονήσι και Αγαθονήσι

Μια ώρα μετά τις υπερπτήσεις δύο τουρκικών μαχητικών F-16 πάνω από το Φαρμακονήσι, από ότι φαίνεται η Πολεμική Αεροπορία της Τουρκίας ήθελε να ανεβάσει ακόμα περισσότερο το «θερμόμετρο» της έντασης στο Αιγαίο.

Και αυτό διότι, μια ώρα και κάτι λεπτά μετά από τις πρώτες υπερπτήσεις, ξανά, δύο τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη F-16 προχώρησαν εκ νέου σε υπερπτήσεις – προκλήσεις «στο τετράγωνο» πάνω από το Αγαθονήσι, το οποίο επισκέφτηκε ο Πρωθυπουργός την Δευτέρα για την επέτειο της 25ης Μαρτίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του OnAlert, την Τετάρτη 27 Μαρτίου 2019 περί την ώρα 13:16 και 13:19, ζεύγος τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών τύπου F-16 πραγματοποίησε υπερπτήσεις άνωθεν ν.Φαρμακονήσι και ν.Αγαθονήσι σε ύψη 4.500 και 18.000 πόδια αντίστοιχα.

Υπενθυμίζεται ότι προηγουμένως, στην πρώτη σημερινή περίπτωση υπερπτήσεων, τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη προχώρησαν σε υπερπτήσεις πάνω από το Φαρμακονήσι, γεγονός που προκάλεσε την άμεση αντίδραση και ανταπόκριση των «μπλε φτερών» της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας…όπως και την Δευτέρα.

Πηγές ενημέρωσης του OnAlert έκαναν λόγο για ζεύγος τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών τύπου F-16, τα οποία «σηκώθηκαν» και προχώρησαν σε υπερπτήσεις πάνω από το Φαρμακονήσι στα 25.000 πόδια, που βρίσκεται στο νότιο Αιγαίο και πιο συγκεκριμένα στα Δωδεκάνησα, παίρνοντας όμως την γνωστή «απάντηση» από τα ελληνικά μαχητικά.