Προκαλούν οι ψευτο-υπουργοί των κατεχόμενων προσφέροντας βοήθεια στη Κύπρο

 ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ

Οι τουρκοκύπριοι με αλαζονεία αλλα και προκλητικό ύφος προσπαθούν να εκμεταλλευτούν τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει η Κυπριακή Δημοκρατία.
Αυτό φαίνεται από τις δηλώσεις του Υπουργού Εξωτερικών του ψευδοκράτους Χουσεϊν Όζγκιουρου στην εφημερίδα Ακşam.

O ϊδιος με προκλητικό ύφος δηλώνει πως « δείξαμε την καλή μας θέληση με την παροχή ηλεκτρικής ενέργειας. Το ίδιο μπορούμε να κάνουμε και στα οικονομικά.Αλλά πρέπει να σταματήσουν να μας βλέπουν ως μειονότητα, ως ψευδοκράτος, ως δημιούργημα εισβολής. Πρέπει να αναγνωρίσουν την ύπαρξη της Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου, την οντότητα αυτή. Πρέπει να ζητήσουν συνεργασία και τότε θα δούμε το τι μπορούμε να κάνουμε».

«Αναγνώρισε μας να σε βοηθήσουμε» είναι ο τίτλος της Akşam. H τουρκική εφημερίδα αναφέρει πως ο Υπουργός Εξωτερικών του ψευδοκράτους Χουσεϊν Όζγκιουρουν «υπόσχεται οικονομική βοήθεια στους ελληνοκυπρίους οι οποίοι χρεοκόπησαν μόνο σε περίπτωση που αναγνωρίσουν την ύπαρξη κράτους στη Βόρεια Κύπρο”.

Πάντως ο ίδιος ξεχνά πως το δημιούργημα είναι αποτέλεσμα στρατιωτικής εισβολής και από το 1974 το ψευδοκράτος επιβιώνει με χρήματα που στέλνει η Τουρκία και δεν είναι σε θέση να στείλει οικονομική βοήθεια πουθενά. Και το σημαντικότερο, κανένας ελληνοκύπριος δεν θα δέχονταν βοήθεια από τον εισβολέα του.

Επίσης ξεχνά ότι τα οικονομικά προβλήματα και η ανέχεια που υπάρχει στα κατεχόμενα, κάνουν τα λεγόμενά του…ανέκδοτο!