Πρόκληση Τούρκου υφ. Εξωτερικών: “Οι Έλληνες πυροβολούν τους μετανάστες με πραγματικές σφαίρες”

Επίθεση κατά της Ελλάδας εξαπέλυσε ο Τούρκος υφυπουργός Εξωτερικών, Σελίμ Κιράν, κατά την ομιλία του στην 4η Διάσκεψη των Βρυξελλών

ΜΚΟ

Προσθήκη του onalert.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Επίθεση κατά της Ελλάδας εξαπέλυσε ο Τούρκος υφυπουργός Εξωτερικών, Σελίμ Κιράν, κατά την ομιλία του στην 4η Διάσκεψη των Βρυξελλών, που διοργανώθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης με θέμα “Προστασία και υποστήριξη των Σύρων εκτοπισμένων”.

Ο Κιράν έκανε λόγο για απάνθρωπη μεταχείριση των προσφύγων από την ελληνική πλευρά, λέγοντας χαρακτηριστικά πως η ακτοφυλακή χρησιμοποιεί πραγματικές σφαίρες. Δεν είναι η πρώτη φορά που στελέχη της τουρκικής κυβέρνησης κατηγορούν τη χώρα μας για το θέμα των προσφύγων, επιχειρώντας να κάνει… μαθήματα ανθρωπιάς!

“Η Ελλάδα, η οποία απωθεί τους μετανάστες με τη βία και υψώνει συρμάτινο τείχος στα σύνορα με την Τουρκία, τώρα με την ακτοφυλακή της απομακρύνει σκάφη με μετανάστες, πυροβολώντας τους με πραγματικές σφαίρες. Αυτό είναι απαράδεκτο. Οι πρόσφυγες δεν πρέπει να υποβάλλονται σε απάνθρωπη μεταχείριση, ούτε να τους επιστρέφουν πίσω με τη βία. Όλοι πρέπει να συμμορφωθούμε προς τις διεθνείς μας υποχρεώσεις μας”, είπε ο Τούρκος υφυπουργός Εξωτερικών.

ΠΗΓΗ: TRT

Ακολουθήστε το onalert.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την άμυνα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αιγαίο - ATR-72 - παραβιάσεις
ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Τουρκικό ATR-72 και δύο UAV έκαναν παραβιάσεις και παραβάσεις σε όλο το Αιγαίο

Νέες παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου πραγματοποίησαν σήμερα, Τετάρτη 17 Ιουνίου 2026, τουρκικά αεροσκάφη, στο βορειοανατολικό, κεντρικό και νοτιοανατολικό Αιγαίο.