Ψέριμος: «Κατάσκοπος» το τουρκικό πρακτορείο Anadolu – Το ρεπορτάζ για το ελληνικό νησί [vid]

Κάθε όριο προκλητικότητας ξεπερνούν καθημερινά τα ΜΜΕ στην Τουρκία, καθώς σήμερα η Ψέριμος βρέθηκε στο στόχαστρο της προπαγάνδας του κρατικού πρακτορείου Anadolu.

Το πρακτορείο Anadolu δημοσίευσε σήμερα Τετάρτη φωτογραφίες από την Ψέριμο και πλάνα από την πρόσφατη επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη και ισχυρίζεται πως απαγορεύεται εκεί να υπάρχουν στρατιωτικές εγκαταστάσεις.

«Η Ψέριμος βρίσκεται σε απόσταση 8 χιλιομέτρων νοτιοδυτικά της Αλικαρνασσού. Σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο εδώ απαγορεύεται να υπάρχουν στρατιωτικές εγκαταστάσεις. Όμως συνεχίζεται η εγκατάσταση των ελληνικών δυνάμεων.

«Το πρακτορείο κατέγραψε τις ενέργειες στρατιωτικοποίησης. Οι δυνάμεις πυροβολικού βρίσκονται δίπλα από τη σημαία. Υπάρχει ελικοδρόμιο, τέσσερα κτίρια και παρατηρητήριο. H ένταση αυξήθηκε με την επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού στο συγκεκριμένο νησί», αναφέρει το Anadolou σύμφωνα με τον ανταποκριτή του ΣΚΑΙ στην Τουρκία, Μανώλη Κωστίδη.

Επίσης, το κρατικό κανάλι TRT κάνει λόγο για «άλλη μια πρόκληση από την Ελλάδα. Παρατηρήθηκαν στρατιώτες και βαρύ οπλισμό στην Ψέριμο», μετέδωσε η ανταποκρίτρια του OPEN στην Τουρκία, Μαρία Ζαχαράκη.

Πηγή: Newsit