Πούτιν-Ερντογάν μίλησαν μισή ώρα για τη κατάρριψη του RF 4. Άγνοια για τους πιλότους δηλώνει η Συρία

Ημίωρη τηλεφωνική συνομιλία με τον Ρώσο Πρόεδρο Πούτιν, είχε ο Τούρκος Πρωθυπουργός κ Ερντογάν, έπειτα από πρωτοβουλία του . Σύμφωνα με την  εφημερίδα Hurriyet ο Ρώσος Πρόεδρος εξέφρασε την λύπη του για την κατάρριψη του τουρκικού αεροσκάφους από την Συρία, ενώ ο κ. Ερντογάν παρέθεσε στον Ρώσο Πρόεδρο στοιχεία που αποδεικνύουν, από την πλευρά της ,  ότι η Τουρκία έχει απόλυτο δίκιο στην διένεξή της με την Συρία.

Συρία:”Δεν κρατάμε τους Τούρκους πιλότους”

O υπουργός Πληροφοριών της Συρίας k.Αλ Ζουμπί  σε δηλώσεις του σε τηλεοπτικό δίκτυο  επεσήμανε ότι οι δύο Τούρκοι πιλότοι δεν βρίσκονται στα χέρια τους. Η δήλωση  καταχωρήθηκε στην ιστοσελίδα του NTV, ενώ αναφέρεται ότι συνεχίζονται οι έρευνες για την ανεύρεση των  πιλότων του αεροφωτογραφικού αεροσκάφους Φάντομ που καταρρίφθηκε από την Συρία,
Ακόμα είπε ότι δεν γνωρίζουν τίποτα για την τύχη τους , αλλά εύχονται να ζούν. Ο ίδιος Υπουργός είπε επίσης ότι δεν επιτέθηκαν σκόπιμα στο τουρκικό αεροσκάφος και ότι το Ισραήλ και η Τουρκία επειδή χρησιμοποιούν αμερικανικά αεροσκάφη , δεν μπορούν να κάνουν τον διαχωρισμό.