Πούτιν «Τα Patriot είναι πεπαλαιωμένα συστήματα»

  ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ

  Ο Βλαντίμιρ Πούτιν εξέφρασε τη διαφωνία του για την τοποθέτηση αντιαεροπορικού συστήματος Patriot του ΝΑΤΟ, το οποίο το χαρακτήρισε «πεπαλαιωμένο σύστημα» και τόνισε πως « με την τοποθέτηση του αυξάνεται η πρόκληση στην κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή. Ξέρετε πως σε περίπτωση που το όπλο είναι κρεμασμένο στον τοίχο εκείνο το όπλο κάποια στιγμή θα πυροβολήσει».

Ο Ρώσος πρόεδρος πάντως τόνισε πως η Δαμασκός δεν είναι σε θέση να επιτεθεί σε κανέναν από τους γείτονες της και διαβεβαίωσε πως η Συρία δεν μπορεί να κάνει καμία πυρηνική επίθεση «καθώς δεν διαθέτει πυρηνικό οπλοστάσιο αλλά ούτε έχει τη σχετική τεχνολογία».
Ο Πούτιν για να εξηγήσει τη διαφωνία του με τη θέση της Τουρκίας στο θέμα της Συρίας, έδωσε το παράδειγμα της Λιβύης μετά την ανατροπή του Καντάφι « καθώς φτάσαμε στο σημείο το θάνατο του Αμερικανού πρέσβη. Εμείς φοβόμαστε το τι θα συμβεί στο μέλλον στη Συρία, αυτό που ανησυχούμε είναι το τι θα συμβεί στο μέλλον. Σε διαφορετική περίπτωση δεν είμαστε οι δικηγόροι του καθεστώτος της Συρίας όμως με την Τουρκία έχουμε διαφωνία στο θέμα του μέλλοντος της Συρίας» τόνισε.