Βαρυσήμαντη παρέμβαση Πάιατ στο OnAlert: Οι ΗΠΑ ειναι πλήρως αφοσιωμένες στο ζήτημα των δυο στρατιωτικών

Πρώτη Δημοσίευση 2018-03-20 10:25:54
Τελευταία Ενημέρωση 2018-03-20 12:45:54


Με την αγωνία για τους δυο έλληνες στρατιωτικούς, να κορυφώνεται την στήριξη των Ηνωμένων Πολιτειών στην υπόθεση εξέφρασε ο Αμερικανός Πρέσβης απο την αεροπορική βάση της Ανδραβίδας.

«Οι ΗΠΑ ειναι πλήρως αφοσιωμένες στο ζήτημα των 2 στρατιωτικών», δήλωσε απαντώντας σε ερώτηση του OnAlert ο Πρέσβης των ΗΠΑ Τζέφρει Πάϊατ από την Ανδραβίδα όπου βρίσκεται για να παρακολουθήσει την πολυεθνική άσκηση Ηνίοχος 2018, μαζί με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Πάνο Καμμένο.

Ειδικότερα ο Αμερικανός Πρέσβης είπε χαρακτηριστικά οτι  »Υποστηρίζουμε τις ελληνικές ενέργειες για τη διατήρηση της επικοινωνίας με τις τουρκικές αρχές και ελπίζουμε οτι αυτο το θέμα θα επιλυθεί σύντομα». 


Στο μεταξύ στις δηλώσεις του ο κ. Πάιατ ανέφερε μεταξύ άλλων ότι είναι «πολύ χαρούμενος» που βρίσκεται ξανά στην Ανδραβίδα και «πολύ υπερήφανος» που η αεροπορική δύναμη των ΗΠΑ μετέχει για άλλη μια φορά στην Ηνίοχος ’18. «Αυτή», είπε, «έχει γίνει μια σημαντική πολυεθνική άσκηση με ευρεία συμμετοχή από την Ευρώπη και την Ανατολική Μεσόγειο, το οποίο αντανακλά τη φιλοδοξία μας για την Ελλάδα ως μια χώρα που οικοδομεί γέφυρες, ως ένας πυλώνας περιφερειακής σταθερότητας».

«Βρισκόμουνα», πρόσθεσε, «στην Σούδα χθες, με το USS Carney και τον υποδιοικητή της Ευρωπαϊκής Διοίκησης στη διάρκεια ενημέρωσης για τη συμμετοχή του Carney στην άσκηση Άρτεμις (Artemis Strike) με τους Ισραηλινούς εταίρους μας, επομένως είναι ωραίο που έχουμε δύο διαδοχικές ευκαιρίες που να δείχνουν την σημασία της συνεργασίας μας με την Ελλάδα, την μεγάλη ικανότητα των Ελλήνων συμμάχων μας και την σύγκλιση των στρατηγικών μας συμφερόντων».

Ο Τζέφρι Πάιατ στην Ανδραβίδα

Στην 117 πτέρυγα μάχης στην Αδραβίδα για να παρακολουθήσουν την πολυεθνική άσκηση Ηνίοχος 2018 βρίσκονται από νωρίς το πρωί της Τρίτης τόσο ο Τζέφρι Πάιατ όσο και η πρέσβης της Βρετανίας στην Ελλάδα, Κέιτ Σμιθ.

Ο Αμερικανός πρέσβης μάλιστα έχει ήδη tweet-αρει δυο φωτογραφίες από την επίσκεψή του. Στην πρώτη είναι μαζί με την Βρετανίδα πρέσβη και την πρέσβη του Ισραήλ, Ιρίτ Μπέν-Άμπα.



Φωτογραφία από την Ανδραβίδα και τη συνάντησή της με τον Έλληνα υπουργό Άμυνας Πάνο Καμμένο tweet-αρε και η πρέσβης της Βρετανίας Κέιτ Σμιθ.