Rafale και Belharra «πόνεσαν» τον Ερντογάν: Η νευρική δήλωση του Τούρκου Προέδρου

Έχει περάσει μια εβδομάδα από την ημέρα που «πάτησαν» τα γαλλικά αεροσκάφη 4++ γενιάς τύπου Rafale στην αεροπορική βάση της Τανάγρας, την έδρα της 114 Πτέρυγας Μάχης, για να ενταχθούν στον στόλο μαχητικών της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας και η Τουρκία ακόμα δείχνει με τον πιο εμφανή τρόπο την ενόχληση και τον «φόβο» της.

Μετά τις δηλώσεις του Τούρκου Υπουργού Άμυνας Χουλουσί Ακάρ, ο οποίος απέτυχε να υποβαθμίσει και να απαξιώσει την στρατηγική σημασία που έχουν οι «ριπές ανέμου» στους αιθέρες του Αιγαίου, της ανατολικής Μεσογείου και όχι μόνο, σειρά είχε ο Τούρκος Πρόεδρος Ερντογάν, ο οποίος φάνηκε ιδιαίτερα εκνευρισμένος για τα εξοπλιστικά προγράμματα των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Όπως μετέδωσε ο Μανώλης Κωστίδης, ανταποκριτής του SKAI στην Κωνσταντινούπολη, ο Ερντογάν αναφέρθηκε τόσο στα μαχητικά αεροσκάφη Rafale όσο και στις προηγμένες φρεγάτες Belharra, έπειτα από ερώτηση δημοσιογράφων, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «η Ελλάδα αγοράζει διάφορα από τη Γαλλία και τόνισε ότι η Τουρκία «πρέπει» να ενισχυθεί, υπογραμμίζοντας ακόμα ότι η ελληνική πλευρά κάνει «διάφορους υπολογισμούς στην περιοχή».

Ο ίδιος είπε: «Η Τουρκία αναπτύσσεται με διαφορετικό τρόπο σε σχέση με το παρελθόν, ισχυροποιείται και είμαστε υποχρεωμένοι να ενισχυθούμε. Διότι στην περιοχή μας, σε διάφορα μέρη, υπάρχουν κάποιοι που έχουν δικούς τους υπολογισμούς. Κυρίως η Ελλάδα, η οποία αγοράζει διάφορα πράγματα από τη Γαλλία και από άλλα μέρη. Εμείς είμαστε σε μια προσπάθεια να έχουμε τη δική μας αυτοδυναμία».

Δείτε σχετικό βίντεο:

Με πληροφορίες από: SKAI.gr