O Ρουμπινί προβλέπει συνέχιση της ανάπτυξης της τουρκικής οικονομίας.

 
ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ

    Ο διακεκριμένος οικονομολόγος Ντανιέλ Ρουμπινί, προβλέπει μείωση του ρυθμού ανάπτυξης της Τουρκίας για το 2013 όμως τονίζει πως η γειτονική χώρα θα συνεχίζει την πορεία της ανάπτυξης.
    «Υπάρχει μείωση και στην Κίνα. Στην Τουρκία αν και ο μέσος ρυθμός ανάπτυξης ήταν 5.5% αυτός θα μειωθεί στο 3%.Αυτές οι χώρες μεγάλωσαν γρήγορα. Για να πέσει ο πληθρωρισμός υπήρξε παρέμβαση στα επιτόκια.»
     Ο Ρουμπινί ο οποίος θεωρείται «μάγος» καθώς έχει πετύχει σε όλες του τις προβλέψεις, αναφέρει πως μετά την οικονομική κρίση του 2001 η γειτονική ώρα έκανε πολλές μεταρρυθμίσεις. «Καθάρισε τοοικονομικό πεδίο, καθορίστηκε η οικονομική πολιτική, τώρα πια οι εταιρείες δεν κάνουν δουλειές μόνο για την Τουρκία αλλά γίνονται εταιρείες δυνατές σε όλη την ευρύτερη γεωγραφία. Εχει γίνει πέρασμα από τη Δύση στην Ανατολή και στα οικονομικά θέματα.»
    Ο διακεκριμένος οικονομολόγος προειδοποιεί την Τουρκία για την ενεργειακή εξάρτηση της « Η Τουρκία είναι εισαγωγέας ενέργειας. Η αύξηση της τιμής του πετρελαίου επηρεάζει αρνητικά. Είναι σημαντική η προμήθεια πετρελαίου με αγωγούς από τη Μέση Ανατολή.»
      Ο Ρουμπινί αναφέρει πως η κατάσταση στις σχέσεις με το Ιράν και τη Συρία προκαλεί φόβους στις επενδύσεις στην Τουρκία..