Με θετικό κλίμα ολοκληρώθηκε η συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν στη Νέα Υόρκη [pics, vid]

Πρώτη ενημέρωση 18.13

Δεύτερη ενημέρωση 19.17

Ολοκληρώθηκε, πριν από λίγο, η συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στη Νέα Υόρκη, στο περιθώριο της ΓΣ του ΟΗΕ.

Η συνάντηση των δυο ηγετών διήρκεσε περισσότερο από μια ώρα.

Όπως φαίνεται από τα πρώτα πλάνα που κυκλοφόρησαν, η συνάντηση των δύο ηγετών ξεκίνησε σε καλό κλίμα, με αρκετά χαμόγελα και χειραψίες.

Η σύνθεση της ελληνικής αποστολής, εκτός του πρωθυπουργού, απαρτιζόταν από τον υπουργό Εξωτερικών, Γιώργο Γεραπετρίτη, και την διευθύντρια του διπλωματικού γραφείου του κ. Μητσοτάκη, Άννα Μαρία Μπούρα, ενώ τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν πλαισίωναν ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Χακάν Φιντάν, και ο διπλωματικός σύμβουλος του προέδρου της Τουρκίας, Ακίφ Τσαγατάι Κιλίτς.


Νωρίτερα, ο Έλληνας πρωθυπουργός, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο CNN, διεμήνυσε ότι «με την Τουρκία έχουμε διαχρονικές δυσκολίες και μία και μοναδική διαφορά: την οριοθέτηση της ΑΟΖ και της υφαλοκρηπίδας».

Η άφιξη του Έλληνα πρωθυπουργού στο «Τουρκικό Σπίτι» στη Νέα Υόρκη:


Κυριάκος Μητσοτάκης και Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συζήτησαν τις λεπτομέρειες της συνεδρίασης του Ανωτάτου Συμβουλίου Συνεργασίας, που, όπως συμφωνήθηκε κατά την τελευταία συνάντησή τους επί Λιθουανικού εδάφους, θα συνεδριάσει στη Θεσσαλονίκη πριν από το τέλος του έτους.

Φωτογραφίες Intime News