Σε κοντεϊνερ του Τελ Αβίβ η 30λεπτη συνομιλία Ομπάμα-Νετανιάχου-Ερντογάν

Μιλούσαν στον τηλέφωνο για 30 λεπτά σε ανοιχτή ακρόαση.

Σε κοντεϊνερ του Τελ Αβίβ η 30λεπτη συνομιλία Ομπάμα-Νετανιάχου-Ερντογάν

Προσθήκη του onalert.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

 ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ

Λίγα λεπτά πριν την αναχώρηση του Ομπάμα από το Ισραήλ κανονίστηκε η τηλεφωνική συνομιλία του Μπενιάμιν Νετανιάχου με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο αμερικανός πρόεδρος κλείστηκε σε ένα ειδικά διαμορφωμένο κοντέϊνερ στο αεροδρόμιο “Μπεν Γκούριον” του Τελ Αββίβ και εκεί οι δυο άνδρες κάλεσαν στο τηλέφωνο τον Ερντογάν. Ηδη από το μεσημέρι η τουρκική πλευρά είχε ενημερωθεί για τις προσπάθειες του Μπαράκ Ομάμα και ανέμενε τηλεφώνημα από τον τούρκο πρωθυπουργό.
Η τηλεφωνική συνομιλία έγινε με ανοιχτή ακρόαση και οι Ερντογάν-Ομπαμα-Νετανιάχου για περίπου 30 λεπτα συνομίλησα με τον Ντεανιάχου να ζητά συγγνώμη για την επίθεση των ισραηλινών κομάντος στο πλοίο Μαβί Μάρμαρα τον Μάϊο του 2010.
Μόλις ο Ομπάμα πήρε το αποτέλεσμα που ήθελε αναχώρησε από το Τελ Αβίβ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ανατροπή! Συγνώμη Νετανιάχου στον Ερντογάν για το Mavi Marmara,με προτροπή Ομπάμα

Ισραήλ-Τουρκία ξανά συμμαχία;


Ακολουθήστε το onalert.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την άμυνα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αιγαίο - ATR-72 - παραβιάσεις
ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Τουρκικό ATR-72 και δύο UAV έκαναν παραβιάσεις και παραβάσεις σε όλο το Αιγαίο

Νέες παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου πραγματοποίησαν σήμερα, Τετάρτη 17 Ιουνίου 2026, τουρκικά αεροσκάφη, στο βορειοανατολικό, κεντρικό και νοτιοανατολικό Αιγαίο. 

Γεραπετρίτης
ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Γεραπετρίτης για Τουρκία: «Έχουμε μια δομημένη σχέση που αποδίδει απτά αποτελέσματα»

Την πλήρη υποστήριξη της Ελλάδας στην ευρωπαϊκή πορεία της Σερβίας και των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων επαναλαμβάνει ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης.