Σύλληψη Ελλήνων στρατιωτικών: Σε «ανοιχτή γραμμή» με την ΕΥΠ το Πεντάγωνο

Σε «ανοιχτή γραμμή» με την ΕΥΠ είναι το ελληνικό Πεντάγωνο. Τα τελευταία 24ωρα  στελέχη της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών είχαν διαδοχικές συναντήσεις με υψηλόβαθμους παράγοντες στο «Στρατόπεδο Παπάγου».

Άλλωστε από την πρώτη στιγμή μετά την διαταγή της Ένορκης Διοικητικής Έρευνας από το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας, κατέστη σαφές ότι θα αξιοποιηθούν τα ευρήματα από την παράλληλη έρευνα που διεξάγει κλιμάκιο της ΕΥΠ. Σύμφωνα με ασφαλείς πηγές ενημέρωσης σε αυτές τι συναντήσεις ήδη έχει γίνει επισκόπηση στα στοιχεία που έχουν συλλεγεί από το δίκτυο πληροφοριών. 

Ταυτόχρονα και κατά τις ίδιες πληροφορίες έχει γίνει αναλυτική παρουσίαση των επερχόμενων δράσεων και κινήσεων με την αξιοποίηση του υψηλής τεχνολογίας εξοπλισμού, που στόχο έχει την διακρίβωση των ψηφιακών «ιχνών» που άφησαν την ημέρα της σύλληψης τα τρια κινητά του Ανθυπολοχαγού Μητρετώδη και του Λοχία ΕΠ-ΟΠ Κούκλατζη. 

Τι κατέθεσαν στον ΓΕΠΣ ο Διοικητής της 16ης Μεραρχίας και ο Ταξίαρχος της «Ρίμινι»



Αξίζει να τονίσουμε ότι όπως έγραψε το onalert , κατάθεση από τον υποστράτηγο Δημήτρης Μπονώρα, Διοικητή της 16ης Μηχανοκίνητης Μεραρχίας Πεζικού Διδυμότειχου και από τον Ταξίαρχο Ανδρέα Φλωράτο, επικεφαλή της 3ης Ορεινής Ταξιαρχίας «Ρίμινι» πήρε ο Γενικός Επιθεωρητής Στρατού και Υπαρχηγός ΓΕΣ, Αντιστράτηγος Νικόλαος Μανούρος που διενεργεί την ‘Ένορκη Διοικητική Έρευνα που έχει διατάξει το ΓΕΕΘΑ. Ο υπαρχηγός ΓΕΣ συγκεντρώνει στοιχεία και μαρτυρίες από όλους τους εμπλεκόμενους στη μονάδα την επίμαχη ημέρα της σύλληψης.

Σε αυτήν από την πρώτη στιγμή αξιοποιούνται τα δεδομένα που έχει συλλέξει από την έρευνα της η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών. Έχει καταστεί σαφές και διαμηνύεται σε όλους τους τόνους ότι σε κανένα στάδιο της η Έρευνα δεν αποσκοπεί στην απόδοση ευθυνών στους δυο προφυλακισμένους στρατιωτικούς μας στο σωφρονιστικό κατάστημα της Αδριανούπολης. Την ίδια ώρα σφίγγει ο στρατιωτικός κλοιός στον Έβρο.

Το περιστατικό με την σύλληψη των δυο, άλλαξε το επιχειρησιακό δόγμα στις περιπολίες. Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες οι περιπολίες αναμένεται να υπετριπλασιαστούν.

Επιπλέον, εκτός από αριθμητικά θα διευρυνθεί και ποιοτικά η σύνθεση των ελληνικών περιπόλων. Δηλαδή περισσότερα άτομα αλλά και με εμπλοκή ειδικών δυνάμεων, με αυξημένο οπλισμό και εξάρτηση. Ακόμα, σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες ο ΑΓΕΣ αναμένεται να επισκεφθεί τον Έβρο.