Συγκλονιστική φωτογραφία και μαρτυρία απο την απεργία πείνας στην Τουρκία.

 ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ

Συγκλονίζει η φωτογραφία και η μαρτυρία του βουλευτή του του φιλοκουρδικού Κόμματος Ειρήνης και Δημοκρατίας Φαϊσάλ Σαρίγιλντιζ. Ο κούρδος βουλευτής έστειλε φωτογραφία από τις φυλακές του Ντιγιαρμπακίρ όπου οι κρατούμενοι συνεχίζουν την απεργία πείνας για 65η ημέρα.
Ο Σαρίγιλντιζ στην επιστολή που έστειλε στο κόμμα του αναφέρει « στον αγώνα συμμετείχα την 34η ημέρα. Είναι η στιγμή που ο αγώνας μετατρέπεται σε μαρτύριο. Ξεκινά η απώλεια κιλών, η επιδερμίδα κιτρινίζει, τα μάτια κλείνουν ,χάνεται η αντίληψη και το κουράγιο. Σήμερα ( την Τετάρτη) είναι η 63η ημέρα κι εγώ είμαι στην 31η ημέρα της απεργίας.Οι υπόλοιποι πια έχουν έρθει στο σημείο που το σώμα τους δεν δέχεται υγρά.
Ο Ντιζβάρ είχε ξεκινήσει την απεργία στα 74 κιλά τώρα έπεσε στα 59. Ο Τζιγάν έχει πέσει στα 53 κιλά και σιγά σιγά χάνει την όραση και την ακοή του. Πια γι’αυτούς το ψωμί και το νερό τους θα είναι η στήριξη του λαού.»
Οι περίπου 700 κρατούμενοι στις φυλακές της Τουρκίας που συνεχίζουν την απεργία πείνας ζητούν το δικαίωμα της απολογίας στα δικαστήρια , στη μητρική τους γλώσσα δηλαδή την Κουρδική, και απαιτούν τον τερματισμό της απομόνωσης του Αμντουλάχ Οτζαλάν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ανυποχώρητος ο Ερντογάν στους απεργούς πείνας.

«Εξέγερση» μέσω απεργίας πείνας στη Τουρκία. Και πολιτικοί συμμετέχουν

Τουρκία: Εχει επιτραπεί στους κρατουμένους η χρήση της μητρικής τους