Σκοπιανό: Προειδοποίηση Κουμουτσάκου για τη συμφωνία

Αυστηρή προειδοποίηση προς την κυβέρνηση για το Σκοπιανό απηύθυνε η Νέα Δημοκρατία, δια στόματος Γιώργου Κουμουτσάκου. Ο τομεάρχης Εξωτερικών του κόμματος υποστήριξε ότι απαράβατη προϋπόθεση για την επίλυση του ονοματολογικού, είναι η Συνταγματική αλλαγή, προσθέτοντας ότι αυτή θα πρέπει να πραγματοποιηθεί πριν η Αθήνα και τα Σκόπια κυρώσουν οριστικά τη συμφωνία. 

Διαβάστε αναλυτικά τη δήλωση του  Τομεάρχη Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτή Β’ Αθηνών κ. Γιώργου Κουμουτσάκου: 

«Απαράβατη προϋπόθεση και θεμελιώδης εγγύηση για οριστική λύση στο ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων είναι η αλλαγή του Συντάγματός τους. Αλλαγή που όχι απλά θα προβλέπεται, αλλά θα έχει γίνει πράξη πριν από την κύρωση οποιασδήποτε συμφωνίας». 

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με κοινοτικό αξιωματούχο, τα μηνύματα που λαμβάνουν από την Αθήνα και τα Σκόπια για το ζήτημα της ονομασίας είναι θετικά.
Συγκεκριμένα πηγή από τις Βρυξέλλες ανέφερε: «Οι δύο πρωθυπουργοί -Τσίπρας και Ζάεφ- θα συναντηθούν διμερώς στο περιθώριο της Συνόδου των Δυτικών Βαλκανίων.»

Και πρόσθεσε: «Ελπίζουμε ότι θα μας ενημερώσουν για θετικές εξελίξεις στις διαπραγματεύσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη. Δεν θα ολοκληρωθεί η συμφωνία στη Σόφια, προφανώς, αλλά μέχρι τον Ιούνιο που είναι ο μήνας-κλειδί για αποφάσεις της ΕΕ σε σχέση με έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την ΠΓΔΜ, ευελπιστούμε να υπάρχει καλή έκβαση», ανέφερε ο αξιωματούχος.»