Σπυράκη: Να ξεκαθαρίσει ο Τσίπρας εάν οι δυο αξιωματικοί είναι όμηροι

Επίθεση κατά της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού προσωπικά εξαπέλυσε η εκπρόσωπος τύπου της Νέας Δημοκρατίας κ. Μαρία Σπυράκη. Με αφορμή τη συμπλήρωση της δωδέκατης ημέρας κράτησης των δυο στρατιωτικών και τις διαδοχικές δηλώσεις περι ομηρίας του υπουργού Εθνικής Άμυνας, κ. Πάνου Καμμένου, η κ. Σπυράκη, κάλεσε τον πρωθυπουργό: …να ξεκαθαρίσει, επιτέλους, αν επιμένει ότι πρόκειται για ένα σύνηθες μεθοριακό επεισόδιο ή αν οι δύο αξιωματικοί είναι όμηροι της Τουρκίας, όπως είπε ο κ. Καμμένος.» 

Όπως υποστήριξε η κ. Σπυράκη η κυβέρνηση απλά παρακολουθεί τις εξελίξεις και όπως σημείωσε δηκτικά είναι αδύναμη να παρέμβει. Επισήμανε δε ότι είναι αποκλειστική ευθύνης της: οι δύο Έλληνες αξιωματικοί μας να επιστρέψουν τo ταχύτερον στην πατρίδα και στις οικογένειές τους».

Ολόκληρη η δήλωση της κυρίας Σπυράκη είναι η ακόλουθη: 

«Για δωδέκατη ημέρα δύο Έλληνες αξιωματικοί κρατούνται στις τουρκικές φυλακές και η Κυβέρνηση απλά παρακολουθεί τις εξελίξεις, αδύναμη να παρέμβει.

Ας ξεκαθαρίσει, επιτέλους, ο κ. Τσίπρας αν επιμένει ότι πρόκειται για ένα σύνηθες μεθοριακό επεισόδιο ή αν οι δύο αξιωματικοί είναι όμηροι της Τουρκίας, όπως είπε ο κ. Καμμένος.

Σε κάθε περίπτωση είναι αποκλειστική ευθύνη της Κυβέρνησης οι δύο Έλληνες αξιωματικοί μας να επιστρέψουν τo ταχύτερον στην πατρίδα και στις οικογένειές τους».