Στα «μαχαίρια» Μαξίμου – Μπακογιάννη για την ορκωμοσία Ερντογάν

Αυτόκλητο καλοθελητή την χαρακτήρισε ο Πρωθυπουργός για την παρουσία της στην ορκωμοσία Ερντογάν. «Παταγώδης η αποτυχία του κ. Τσίπρα στα εθνικά», απάντησε η κ. Μπακογιάννη. «Εξυπηρετεί προσωπικές της φιλοδοξίες», σχολίασαν κυβερνητικές πηγές.

Δίχασε η επιλογή της Ντόρας Μπακογιάννη να παραστεί στην τελετή ορκωμοσίας του Τούρκου Προέδρου Ταγίπ Ερντογάν.

Σε υψηλούς τόνους της επιτέθηκε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας από το βήμα του ΣΕΒ, λέγοντας ότι είναι απαράδεκτο ηγετικά στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης να παρίστανται στην ορκωμοσία, χωρίς συνεννόηση με την ελληνική κυβέρνηση και ενώ παραμένουν φυλακισμένοι οι δύο Έλληνες αξιωματικοί.

«Η επίλυση των διαφορών μας με την Τουρκία, δεν χρειάζεται κανέναν αυτόκλητο καλοθελητή. Ούτε συμβάλλει σε τίποτα η παρουσία Ελλήνων πολιτικών σε φιέστες στην Άγκυρα», τόνισε ο κ. Τσίπρας.

Τί απάντησε η κ. Μπακογιάννη

Τις αιχμές δεν άφησε αναπάντητες η κ. Μπακογιάννη. Τόνισε πως η αναφορά του Πρωθυπουργού στο όνομά της αναδεικνύει την αιτία της «παταγώδους αποτυχίας του σε θέματα εξωτερικής πολιτικής που δεν είναι άλλη από την βαθιά διχαστική του λογική ακόμα και σε εθνικά θέματα».

Ενέταξε την παρουσία της στην ορκωμοσία Ερντογάν στις προσπάθειες που καταβάλλονται για την απελευθέρωση των δύο αξιωματικών.

«Τώρα και όχι όταν γίνει πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης», έγραψε η κ. Μπακογιάννη.

Μαξίμου: Υποκρισία υπό την καθοδήγηση Σαμαρά

«Αμήχανη» η απάντηση της κ. Μπακογιάννη, σχολίασαν κυβερνητικές πηγές που τονίζουν πως είναι το λιγότερο υποκριτικό να μιλά για διχαστικές λογικές, όταν «υπό την καθοδήγηση του κ. Σαμαρά πρωταγωνιστεί στην επιχείρηση διαστρέβλωσης και υπονόμευσης της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής».

Το Μαξίμου ρωτά την κ. Μπακογιάννη πως η συμμετοχή της σε πολιτικές φιέστες στην Τουρκία εξυπηρετεί το στόχο για την απελευθέρωση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών και την κατηγορούν ότι υπηρετεί προσωπικές τις επιδιώξεις.

Πηγή: Sputnik