Τουρκική λάσπη και ευθεία απάντηση του ΥΠΕΞ

 
MANΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ

Άλλο ένα προκλητικό δημοσίευμα της φιλοκυβερνητικής τουρκικής εφημερίδας Star που εμπλέκει και πάλι τη χώρα μας με την τρομοκρατία!
«Λουκέτο το Λαύριο» είναι ο τίτλος της εφημερίδας που ισχυρίζεται πως «μπήκε λουκέτο στο στρατόπεδο εκπαίδευσης του Λαυρίου το οποίο ζήτησε να γίνει ο Ερντογάν». Η εφημερίδα στη συνέχει της είδησης γράφει « η Ελλάδα έκλεισε το στρατόπεδο εκπαίδευσης της DHKP-C το οποίο θα έπρεπε να ήταν κέντρο υποδοχής μεταναστών όμως είχε άλλη χρήση. Επίσης η ελληνική κυβέρνηση έκλεισε το στρατόπεδο εκπαίδευσης και στον Ωρωπό-Δήλεσι».

Πάντως η ίδια εφημερίδα ισχυρίζεται πως η DHKP-C έχει μεταφέρει τα κεντρικά της γραφεία στη Θεσσαλονίκη. «η DHKP-C μετέφερε τα νόμιμα γραφεία της από την Αθήνα στη Θεσσαλονίκη και νοίκιασε ένα πενταόροφο κτίριο.»

Η Star υπενθυμίζει πως ο Ερντογάν στο στη συνάντηση του με τον Αντώνη Σαμαρά «είχε ζητήσει το κλείσιμο των στρατοπέδων συγκέντρωσης».
Η ίδια εφημερίδα ισχυρίζεται πως ο Ετζεβίτ Σανλί, ο καμικάζι που πραγματοποίησε την επίθεση στην αμερικανική πρεσβεία στην Άγκυρα τον Φεβρουάριο, « είχε εκπαιδευθεί στην Ελλάδα».

Απαντώντας σε ερωτήσεις, σχετικά με σημερινά δημοσιεύματα τουρκικών εφημερίδων (Star και Sozcu) περί κλεισίματος στρατοπέδων εκπαίδευσης τρομοκρατών στην Ελλάδα, ο Εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών Γρηγόρης Δελαβέκουρας, ανέφερε τα εξής:

«Ανυπόστατοι και προϊόν φαντασίας οι ισχυρισμοί των τουρκικών εφημερίδων. Ποτέ δεν άνοιξε, ούτε ποτέ υπήρξε, στρατόπεδο εκπαίδευσης τρομοκρατών στο Λαύριο ή αλλού, για να… κλείσει. Φαίνεται ότι κάποιοι στην Τουρκία είναι ενοχλημένοι από τις ξεκάθαρες θέσεις και το καλό κλίμα στις σχέσεις Ελλάδας-Τουρκίας, όπως αποτυπώθηκε στην κοινή συνέντευξη τύπου των δύο Πρωθυπουργών».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Προσοχή με την Τουρκία και την DHKP-C