Σταθερή η τουρκική παραβατικότητα στο νοτιοανατολικό Αιγαίο

Για δεύτερη ημέρα τουρκικά αεροσκάφη πέταξαν πάνω από το Αιγαίο και πιο συγκεκριμένα πάνω από το Καστελόριζο, ενώ οπλισμένα μαχητικά αεροσκάφη παραβίασαν επανειλημμένα τον εθνικό μας εναέριο νοτιανατολικά της Ρόδου.

Δύο F-16 έκαναν το πρωί υπέρπτηση, σε ύψος 28.000 ποδών, πάνω από το νησί και συνολικά επτά σχηματισμοί από δώδεκα F-16 και δύο F-4 προχώρησαν σε 22 παραβιάσεις ενώ σε τέσσερις περιπτώσεις τα τούρκικα μαχητικά ενεπλάκησαν με ελληνικά. Όλα τα τουρκικά αεροσκάφη αναχαιτίστηκαν από ελληνικά F-16.

Και σήμερα ήταν έντονη η τουρκική στρατιωτική παρουσία κυρίως στο νοτιοανατολικό Αιγαίο. Τρία αεροσκάφη ηλεκτρονικού πολέμου, τρία ελικόπτερα που απονηώθηκαν από τουρκικά πλοία στο νοτιοανατολικό Αιγαίο και ένα αεροσκάφος ναυτικής συνεργασίας σημείωσαν συνολικά  21 παραβάσεις των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας. Το αεροσκάφος ναυτικής συνεργασίας απογειώθηκε από πακιστανικό πλοίο που μετέχει στην άσκηση «Ντογκού» που γίνεται στην περιοχή. Οι παραβίαση από το πακιστανικό αεροσκάφος προκάλεσε την ενόχληση των επιτελείων και αναμένεται αντίδραση σε διπλωματικό επίπεδο.