Στη δημοτική αστυνομία Ίμβρου πολίτης ελληνικής καταγωγής

Επιμέλεια: Λ.ΛΙΓΟΥΡΙΩΤΗΣ 
 
Στην Δημοτική Αστυνομία της Ίμβρου Ελληνικής καταγωγής Τούρκος πολίτης του νησιού! Πρόκειται για τον Νικόλαο Καρανικόλας, μόνιμα εγκατεστημένος στην Ίμβρο, ο οποίος υπέβαλλε αίτηση ενδιαφέροντος για κατάταξη τον περασμένο Απρίλιο και ήδη  διορίστηκε στη δημοτική αστυνομία. Η απόφαση διορισμού του Καρανικόλα λήφθηκε μετά την αξιολόγηση της αίτησής του από το νέο δήμαρχο της Ίμβρου, κ. Ουνάλ Τσετίν (του κόμματος ΜΗΡ), που εξελέγη στις δημοτικές εκλογές του Μαρτίου 2014.

Ο κ. Καρανικόλας, όπως αναφέρεται στην  ιστοσελίδα της Zaman, δήλωσε μεταξύ άλλων : «…Είμαι Τούρκος πολίτης. Είμαι πολύ ικανοποιημένος που εργάζομαι στο Δήμο, δεν έχω παράπονο. Ο Θεός να έχει καλά το δήμαρχό μας. Και οι συνάδερφοί μου είναι πολύ καλοί απέναντί μου. Είμαστε καλά μεταξύ μας, σαν αδέρφια. Μέχρι σήμερα, ως δημοτικός αστυνομικός δεν πέρασα καμία δυσκολία εξαιτίας του ονόματός μου, μάλιστα οι συνάδερφοί μου χαίρονται για μένα και εγώ γι’ αυτούς».

 Από την πλευρά του, ο Δήμαρχος κ. Ουνάλ Τσετίν, τόνισε, ότι με την απόφαση διορισμού του Καρανικόλα, πίστεψε ότι θα υπάρξει ένα καλό παράδειγμα ελληνοτουρκικής φιλίας. Ο κ. Τσετίν, υπογράμμισε, όπως αναφέρει η εφημερίδα,  την ειρηνική συνύπαρξη Ελλήνων και Τούρκων στην Ίμβρο και συμπλήρωσε : «Το γεγονός ότι προσφέραμε εργασία στο Νίκο εκτιμήθηκε πολύ, ειδικά από τους Έλληνες πολίτες μας. Μας ευχαρίστησαν πολύ. Εισπράξαμε αντίδραση που δεν την περιμέναμε καν». 


Ναι μεν αλλά…

Ουδείς μπορεί να ισχυριστεί ότι οι  κινήσεις αυτές δεν είναι προς την σωστή πλευρά. Είναι όμως αρκετές εν ετει 2014, όταν η Τουρκία θέλει να γίνει μέλος της ΕΕ; Είναι αρκετή όταν μόλις πέρυσι , με αφορμή την επίσκεψη Νταβουτογλου στην Αθήνα αναδεικνύονταν μεγάλα προβλήματα και μεγάλα εμπόδια που βάζει  το τουρκικό κράτος στην αναγνώριση δικαιωμάτων στους  εκπατρισθέντες της Ελληνικής μειονότητας από την Τουρκία (Κωνσταντινουπολιτών, Σμυρνιών, Ιμβρίων, Τενέδιων κλπ κλπ) που κυνηγήθηκαν από τα σπίτια τους από το 1923 και μέχρι πρόσφατα.. Όταν δεν μπορούν να πάρουν τα  τα ακίνητά τους, τα οποία είχαν κατασχεθεί κατά το παρελθόν από το κράτος, όταν δεν μπορούν  να αποκτήσουν και πάλι την τουρκική υπηκοότητα, την οποία είχαν χάσει κατά το παρελθόν και έτσι να επιστραφούν στους Ιμβρίους πολίτες τα δικαιώματα κληρονομιάς που έχουν.Όταν  δεν επιστρέφονται όλα  τα σχολικά κτίρια – βήματα γίνονται – και δεν δίνεται από το τουρκικό κράτος βοήθεια για την αναστήλωσή τους ώστε  να  μπορέσει να ιδρυθεί ένα γηροκομείο για τους  ηλικιωμένους κλπ κλπ

Πρόσκληση και σε Iftar

Στο μεταξύ τις προάλλες έγινε και δείπνο  Iftar στο πλαίσιο του Ραμαζανιού των Μουσουλμάνων όπου είχαν κληθεί και Έλληνες κάτοικοι της Ίμβρου (από όπου και η φωτογραφία).Στην πολυπληθή εκδήλωση ήταν ο κυβερνήτης του Canakkale κ. Αχμέτ Cinar, ο Δήμαρχος Ιμβρου κ. Ουνάλ Τσετίν κ.α.

Διαβάστε ακόμη:

ΙΜΒΡΟΣ: Οκτώ παιδιά εγκαινιάζουν το ελληνικό γυμνάσιο στο νησί

«Επιστρέφουν οι Έλληνες στην Τουρκία»;

Πως η Τουρκία εξακολουθεί να διώκει την ελληνική μειονότητα