Στην Αθήνα ο προκλητικός υπουργός Υγείας της Τουρκίας

Ο Υπουργός Yγείας της Τουρκίας Μεχμέτ Μουεζίνογλου θα επισκεφθεί σήμερα την Αθήνα.

Η επίσκεψη έχει ενδιαφέρον καθώς ο ίδιος έχει καταγωγή από την Κομοτηνή, είναι Μουσουλμάνος της Θράκης και θεωρείται από τους πρωτεργάτες της προκλητικής στάσης αυτών που προσπαθούν να έχουν άμεση επαφή ανάμεσα στην Άγκυρα και την δυτική Θράκη. Είναι ιδρυτικό μέλος της του «Συλλόγου Αλληλοβοήθειας Τούρκων της δυτικής Θράκης»

Ο Μουεζίνογλου ήταν παρών σε κάθε επίσκεψη τούρκου αξιωματούχου στη δυτική Θράκη όπως του Αχμέτ Νταβούτογλου πριν από 1.5 χρόνο.

Ως βουλευτής Αδριανούπολης του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης ο Μεχμέτ Μουεζίνογλου, στο γεύμα ιφτάρ που είχε παραθέσει πέρυσι σε Μουσουλμάνους της δυτικής Θράκης που διαμένουν στην Τουρκία, είχε τάξει ιατροφαρμακευτική περίθαλψη σε όλους τους Μουσουλμάνους της περιοχής! Είχε δηλώσει μάλιστα «θα προβώ σε ενέργειες, έτσι ώστε οι ομογενείς μας που ζουν στη Δυτική Θράκη, να έχουν τη δυνατότητα με την κατάθεση ενός χρηματικού ποσού που θα ορισθεί στην πορεία, στο κατάστημα της τουρκικής τράπεζας Ζιραάτ στην Κομοτηνή, να επωφελούνται από τις παροχές των τουρκικών ασφαλιστικών ταμείων»!

Την ημέρα του διορισμού του ως υπουργού είχε τονίσει πως «αν κάποιος που γεννήθηκε και έζησε ως Έλληνας πολίτης μέχρι τα 28 και έζησε στην Τουρκία ως άπατρις για τέσσερα χρόνια έγινε υπουργός της χώρας αυτής, αυτό σημαίνει ότι το έθνος αυτό έχει μεγάλες αξίες».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Οι Τούρκοι έστειλαν στη δεξίωση της 25ης Μαρτίου τον υπουργό που θέλει «τουρκική Θράκη»