Συλλήψεις για τρομοκρατία στην Τουρκία που θέλει να «μπλέξει» την Ελλάδα

Στη σύλληψη δυο φερόμενων ως τρομοκρατών- μελών της οργάνωσης DHKP –C προχώρησε η τουρκική ασφάλεια και τους κατηγορεί ότι ετοίμαζαν αιματηρές επιθέσεις στο Προξενείο των ΗΠΑ στην Κωνσταντινούπολη, σε στρατιωτικές αρχές , σε επιχειρηματίες, στην ΜΙΤ , σε ξένους οργανισμούς κλπ..

Γιατί το γράφουμε; Διότι η ασφάλεια στις διαρροές που κάνει δίνει και την πληροφορία -κονσέρβα ότι οι συλληφθέντες είχαν εκπαιδευθεί σε στρατόπεδα της οργάνωσης στο… εξωτερικό! Όχι, σε αυτή την φάση δεν λένε ότι η εκπαίδευση έγινε στο …»στρατόπεδο Λαυρίου» ή σε άλλο όμοιο στην …Κινέτα, αλλά με βάση το γνωστό σενάριο – που πάντα διαψεύδεται εκ των πραγμάτων- όπου να ‘ναι θα σκάσει και αυτό το παραμύθι.Όπως με την υπόθεση του ομήρου εισαγγελέα..Στην αρχή διέρρεαν διάφορα για Ελλάδα, (»στρατόπεδα», »εκπαίδευση», »εντολές » κλπ) μέχρι που στο τέλος ανακάτεψαν άλλες χώρες (Συρία, Γερμανία κλπ) και άφησαν την …ελληνική »πτυχή». Αλλά το δηλητήριο της »μαύρης προπαγάνδας» το έριξαν…

Σύμφωνα λοιπόν με την εφημερίδα Sabah παρεμποδίστηκε ένα νέο αιματηρό σχέδιο της τρομοκρατικής οργάνωσης DHKP –C, η οποία εκτέλεσε τον Εισαγγελέα Mehmet Selim Kiraz στο Δικαστικό Μέγαρο της Κων/πολης και στη συνέχεια πραγματοποίησε ένοπλη επίθεση στη Διεύθυνση Ασφαλείας της Κωνστινούπολης. Αυτό έγινε με την σύλληψη 2 κατηγορούμενων ως τρομοκράτών, που ετοιμάζονταν για έφοδο στο Γενικό Προξενείο των ΗΠΑ στην Κων/πολη, φορώντας στολή αστυνομικού. Πάνω στους κατηγορούμενους ως τρομοκράτες βρέθηκαν ψηφιακοί δίσκοι με κωδικό που περιείχαν τα σχέδια.

Η διαδικασία ξεκίνησε όταν οι άνδρες της Διεύθυνσης Καταπολέμησης της Τρομοκρατίας και της Διεύθυνσης Πληροφοριών της Διεύθυνσης Ασφάλειας της Πολης διαπίστωσαν ότι οι υπαγόμενες στο DHKP –C ομάδες ένοπλης προπαγάνδας κινήθηκαν για νέες επιθέσεις. Διαπιστώθηκε ότι επρόκειτο για τον Ο.D. και τον Α. U., μέλη της οργάνωσης που είχαν εκπαιδευθεί σε στρατόπεδα της οργάνωσης στο εξωτερικό. Η φυσική παρακολούθηση των τρομοκρατών ολοκληρώθηκε στις 13 Απριλίου. Οι 2 φερόμενοι ως τρομοκράτες συνελήφθησαν από άνδρες της Ασφάλειας ενώ περίμεναν σε στάση λεωφορείου. Πάνω στους υπόπτους βρέθηκαν κωδικοποιημένα ψηφιακά στοιχεία που περιείχαν τις εργασίες τους για τη δράση τους, γράφει η εφημερίδα.

Μετά από προσπάθειες εμπειρογνωμόνων κατορθώθηκε να σπάσει ο κωδικός των ψηφιακών στοιχείων και διαπιστώθηκε ότι οι κατηγορούμενοι ετοιμάζονταν για επιθέσεις κατά της Ασφάλειας, των Στρατιωτικών Αρχών, της ΜΙΤ, των κτιρίων των πολιτικών κομμάτων, Προξενείων, ξένων Οργανισμών, κατά γνωστών επιχειρηματιών ή μεγάλων εταιρειών. Παρατηρήθηκε ότι τα ανώτερα στελέχη της τρομοκρατικής οργάνωσης ζητούσαν συχνά από τα μέλη που θα έκαναν επιθέσεις να προβαίνουν σε εκπαίδευση σε όπλα και βόμβες και κατά τη διάρκεια των εργασιών τους να χρησιμοποιούν γάντια έτσι ώστε να μην αφήνουν δακτυλικά αποτυπώματα. Ακόμα αναφέρεται πως εξηγούσαν στα μέλη της οργάνωσης, στις επιθέσεις εναντίον ατόμων σε πολυπληθείς περιοχές ότι θα μπορούσαν να διοχετεύουν σε σύριγγες ινσουλίνης δηλητήριο και να το χρησιμοποιούν.

Η εφημερίδα συνεχίζει ότι διαπιστώθηκε ότι οι κατηγορούμενοι που ανακρίνονται θα πραγματοποιούσαν έφοδο στο Γενικό Προξενείο των ΗΠΑ στην Στένη (Istiniye) της Κων/πολης, φορώντας στολές αστυνομικού, που θα έπαιρναν από κάποιο άγνωστο σημείο. Οι ύποπτοι σχεδίαζαν να ανατινάξουν και σκάφος ενός επιχειρηματία. Οι 2 ύποπτοι μετά την ανάκρισή τους συνελήφθησαν. Η αστυνομία, η οποία προειδοποίησε τα άτομα και τα ιδρύματα που ήταν στόχοι, ξεκίνησε έρευνα για την ανεύρεση των όπλων και των εφοδίων που θα χρησιμοποιούσαν.

Τώρα πόσα από αυτά είναι αλήθεια και πόσα »προεκλογική προπαγάνδα» για να ενισχυθεί το προφίλ της κυβέρνησης του ΑΚΡ εν όψει εκλογών, ποιος να ξέρει..

Διαβάστε ακόμη:

Τουρκία: Όμηρος εισαγγελέας που ερευνούσε τη δολοφονία 15χρονου διαδηλωτή!

Έτσι έγινε το «παζάρι» για την απελευθέρωση των Τούρκων από τους ισλαμιστές