Στην Αθήνα θα γίνει η συνάντηση Μητσοτάκη και Ερντογάν στις 7 Δεκεμβρίου

Πρώτη ενημέρωση: 08:49

Δεύτερη ενημέρωση: 09:44

Όπως αναφέρει το Υπουργείο Εξωτερικών σε σημερινή ανακοίνωση, το πέμπτο Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας (ΑΣΣ) Ελλάδας και Τουρκίας θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα στις 7 Δεκεμβρίου κατόπιν συνεννόησης των δύο μερών, στο οποίο θα συμμετέχουν ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Υπενθυμίζεται ότι ο Έλληνας Πρωθυπουργός και ο Τούρκος Πρόεδρος είχαν από καιρό συμφωνήσει το επόμενο τετ α τετ τους να γίνει στην Ελλάδα, αλλά ως τόπος συνάντησης αρχικά είχε επιλεγεί η Θεσσαλονίκη. Η τελευταία φορά που ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε έρθει στην Αθήνα ήταν το 2017, όταν είχε αμφισβητήσει την συνθήκη της Λωζάνης.

Όπως μετέδωσε ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούπολη Μανώλης Κωστίδης, τον Τούρκο Πρόεδρο αναμένεται να συνοδεύει πολυπληθή αποστολή με υπουργούς και άλλους αξιωματούχους.  Ο αριθμός των ανθρώπων που θα συνοδεύουν τον Ερντογάν δίνει το στίγμα της σημασίας που αποδίδεται πλέον στις διμερείς σχέσεις. Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ αναμένεται να υπογραφούν και διάφορες συμφωνίες.

Να σημειωθεί ότι Μητσοτάκης και Ερντογάν είχαν συνάντηση τον περασμένο Σεπτέμβριο στη Νέα Υόρκη, στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, παρουσία των Υπουργών Εξωτερικών, κκ. Γιώργου Γεραπετρίτη και Χακάν Φιντάν.

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ – ΜΠΕ / Newsit | Φωτογραφία αρχείου Reuters