H Άγκυρα με θράσος προκαλεί επεισόδια στη Ρόδο,αλλά επιτέλους τιμωρείται!

 
Μ.Κ.

    Απίστευτη πρόκληση απο την Άγκυρα, καθώς προσπαθεί να δημιουργήσει ζήτημα μειονότητας στη Ρόδο!!
     Το γεγονός ξεκίνησε όταν τούρκος υπήκοος Σουνισί Μισιρλίογλου, εισέβαλε στο τζαμί Ιμπραχίμ Πασά και επιτέθηκε στον πρόσφατο διορισθέντα ιμάμη της Ρόδου Χασάν Καράαλι!
     Ο συγκεκριμένος ιμάμης, ο Χασάν Καρααλί, έχει διοριστεί απο την Μουφτεία του Διδυμότειχου και δεν αναγνωρίζεται απο την Άγκυρα που θέλει να στηρίξει τον Ιλτέρ Μέτσο, ο οποίος έχει σταλεί στο νησί απο τον ψευδομουφτή της Ξάνθης Αχμέτ Μετέ.! Σύμφωνα με πληροφορίες και ο Ιλτέρ Μέτσο επιτέθηκε στον επίσημα διορισμένο απο το ελληνικό κράτος ιμάμη, ισχυριζόμενος πως μόνο αυτός έχει το δικαίωμα να προσέυχεται μαζί με τους Μουσουλμάνους της Ρόδο.
   Και ο Μισιρλίογλου και ο Μέτσο συνελήφθησαν και καταδικάστηκαν σε 21 μήνες κάθειρξη με αναστολή.
    Η πρόκληση δεν τελειώνει εδώ καθώς ο Ιλτέρ Μέτσο ζήτησε να του δοθεί άδεια για να κάνει προσευχή στο τζαμί Σουλεϊμάνιγιε. Για να δοθεί διάσταση στο γεγονός στο νησί πήγαν και τούρκοι δημοσιογράφοι.

Ο …με το ζόρι μουφτής Ι.Μέτσο. Καταδικάστηκε σε 21 μήνες φυλακή. Επιτέλους!

   Ολο το γεγονός δείχνει πως στη Ρόδο αλλά αργότερα και στην Κω Τουρκία θέλει να δημιουργήσει πρόβλημα όπως και στη Δυτική Θράκη. Δηλαδή να καθορίζει την εκλογή των μουφτήδων ενώ αυτό είναι καθήκον του ελληνικού κράτους.
    Οι Μουσουλμάνοι της Ρόδου και της Κω δεν έχουν δικαιώματα που πηγάζουν απο τη συνθήκη της Λωζάνης, καθώς το 1924 τα Δωδεκάνησα ήταν υπο την εξουσία της Ιταλίας.

Πάντως αυτό που μπορούμε να αναφέρουμε πως η Τουρκία εκμεταλλεύθηκε τη μη ύπαρξη ιμάμη στη Ρόδο και τον μη έγκαιρό διορισμό του απο τις ελληνικές αρχές και μόνο όταν ο ψευδομουφτής της Ξάνθης διόρισε τον Ιλτέρ Μέτσο, μόνο τότε και μετά απο δυο χρόνια η Μουφτεία το Διδυμότειχου έστειλε τον δικό της ιμάμη αναγνωρισμένο απο το ελληνικό κράτος.
Πάντως χρειάζεται προσοχή στο θέμα καθώς απο την ημέρα που ο Αχμέτ Νταβούτογλου, επισκέφθηκε τη Ρόδο και την Κω το 2010, απο τότε η Τουρκία συστηματικά προσπαθεί να δημιουργήσει θέμα μειονότητας στα Δωδεκάνησα, ενώ δεν έχει κανένα δικαίωμα που να προκύπτει απο κάποια διεθνή σύμβαση.