Θρίλερ στα σύνορα: «Ανεπιθύμητος» τζιχαντιστής στη νεκρή ζώνη Ελλάδας – Τουρκίας

Κράτησε τον λόγο του ο Ερντογάν και ξεκίνησε να στέλνει στην Ευρώπη του «ανεπιθύμητους» τζιχαντιστές. Η Τουρκία αποφάσισε να εκδώσει τον πρώτο και τον μετέφερε στα ελληνοτουρκικά σύνορα με την ελληνική πλευρά να μην τον δέχεται και αυτός να παραμένει στη νεκρή ζώνη.

Ένα θρίλερ είναι σε εξέλιξη στην ελληνοτουρκική μεθόριο σύμφωνα με τουρκικά μέσα ενημέρωσης: Τζιχαντιστής που συνελήφθη κατά τη διάρκεια της επιχείρησης “Πηγή Ειρήνης” βρίσκεται στην “νεκρή ζώνη” ανάμεσα στις δύο χώρες.

Ο τζιχαντιστής -πάντα κατά τις ίδιες πηγές- είναι μέλος τους ISIS, πιθανότατα Αμερικανός υπήκοος.

Οι αρχές της Τουρκίας αποφάσισαν σήμερα να εκδώσουν τζιχαντιστές στις χώρες προέλευσής τους, με αποτέλεσμα να μεταφέρουν τον εν λόγω στα ελληνοτουρκικά σύνορα και να τον στείλουν σε ελληνικό έδαφος.

Όμως οι ελληνικές αρχές στις Καστανιές αρνήθηκαν να τον δεχθούν, με αποτέλεσμα ο τζιχαντιστής να βρίσκεται στη “νεκρή ζώνη”.

Ακολουθούν και οι υπόλοιποι 

Τις επόμενες ημέρες η Άγκυρα πρόκειται να απελάσει 11 γάλλους τζιχαντιστές.

«Ένας αμερικανός ξένος τρομοκράτης απελάθηκε από την Τουρκία μετά την ολοκλήρωση όλων των διαδικασιών», δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Ισμαήλ Τσατακλί, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

Το τηλεοπτικό δίκτυο NTV επικαλέστηκε δήλωση του Τσατακλί σύμφωνα με την οποία «τρεις ακόμη ένοπλοι του Ισλαμικού Κράτους που κρατούνται σε κέντρα απέλασης θα απελαθούν σήμερα».

Όπως πρόσθεσε ο ίδιος, επτά άλλοι «ξένοι τρομοκράτες γερμανικής υπηκοότητας θα απελαθούν στις 14 Νοεμβρίου».

Ο υπουργός ωστόσο δεν διευκρίνισε σε ποιές χώρες ή με ποιόν τρόπο θα απελαθούν οι τζιχαντιστές.

Στο παρελθόν ο υπουργός Εσωτερικών είχε κατηγορήσει τους ευρωπαίους συμμάχους, αναφερόμενος μάλιστα συγκεκριμένα στη Βρετανία και την Ολλανδία, επειδή επέλεξαν «τον εύκολο τρόπο» ανακαλώντας την υπηκοότητα μαχητών του Ισλαμικού Κράτους και αρνούμενες να τους δεχθούν πίσω.

«Δεν είμαστε ένα ξενοδοχείο για οποιασδήποτε υπηκοότητας μέλη του Daesh», δήλωσε πρόσφατα χρησιμοποιώντας το αραβικό ακρωνύμιο της οργάνωσης.

Την περασμένη Πέμπτη ο τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι «σε τουρκικές φυλακές κρατούνται 1.149 μέλη του Ισλαμικού Κράτους, εκ των οποίων τα 737 είναι ξένοι».

Πηγή: Newsit