Τι δεν πρέπει να ξεχάσει ο κ.Σαμαράς στη συνάντηση με τον Ερντογάν

Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς έχει μια πολύ κρίσιμη συνάντηση με τον Τούρκο ομόλογό του. Στην οποία είναι υποχρεωμένος να μην ξεχάσει να υπενθυμίσει σ΄ όσα φέρεται να είναι έτοιμος να του πει ο Ερντογάν, την συμπεριφορά της Τουρκίας στο Αιγαίο και την αντίστοιχη αντιμετώπισή της από την Ελλάδα.

332% έχουν αυξηθεί οι τουρκικές προκλήσεις στο θαλάσσιο χώρο του Αιγαίου από πολεμικά πλοία των Τούρκων. Τα οποία πολλές φορές παραβιάζοντας χωρικά μας ύδατα έφθασαν αρκετές φορές προκλητικά μέχρι το Σούνιο, παριστάνοντας ότι κάνουν …αβλαβή διέλευση! Και μόνο τέτοιες δεν ήταν.

Από την άλλη όσο κι αν επισήμως αρνούμαστε να το παραδεχτούμε έχουμε βάλει πολύ νερό στο κρασί μας. Αρκεί να ρίξει κάποιος μια πρόχειρη ματιά στα επίσημα στοιχεία του ΓΕΕΘΑ για να διαπιστώσει ότι στον εναέριο χώρο του Αιγαίου δεν γίνονται πλέον αερομαχίες. Οι εμπλοκές έχουν μηδενιστεί και αυτό δεν οφείλεται ασφαλώς σε περιορισμό της τουρκικής παρουσίας. Που μπορεί αριθμητικά να έχει μειωθεί αλλά είναι κάθε μέρα αισθητή και πάντα παράνομη.

Σ΄ ότι αφορά το θέμα των μουφτήδων στη Θράκη που πιθανότατα θα θέσει ο Ερντογάν; Ούτε βήμα πίσω!
Η Τουρκία δεν έχει κάνει απολύτως τίποτα για τη Σχολή της Χάλκης, κοροϊδεύει διαρκώς αλλά ακόμη κι αν προχωρήσει σ΄ αυτό το ζήτημα δεν δικαιούται να ζητά οτιδήποτε για τη Θράκη. Τα όσα πράττει εκεί με τον βραχίονά της το τουρκικό προξενείο στην Κομοτηνή είναι απολύτως απαράδεκτα και η προσπάθειά της να δημιουργήσει πρόβλημα στην Ελλάδα είναι απροκάλυπτη. Οποιαδήποτε συζήτηση απλά δεν πρέπει να γίνει δεκτή.

Αυτά δεν μπορεί να τα αγνοήσει ο Έλληνας πρωθυπουργός έχοντας απέναντί του τον Τούρκο πρωθυπουργό, που όπως πάντα σ΄ αυτές τις περιπτώσεις εμφανίζεται ως “λευκό περιστέρι” που προτείνει εκτόνωση της έντασης.
Έχουμε δώσει πολλά σ΄ αυτή τη προσπάθεια εκτόνωσης.
Δεν μπορούμε να δώσουμε τα πάντα. Γιατί αυτό ζητάει η Τουρκία. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μικρές οι ελπίδες για μεγάλα αποτελέσματα στη συνάντηση Σαμαρά – Ερντογάν


Ο Ερντογάν ζητά συνεκμετάλλευση στο Αιγαίο, για φυσικό αέριο και πετρέλαιο


Αρχίζει το επιχειρηματικό φόρουμ Ελλάδας -Τουρκίας


Ξέσπασμα Πατριάρχη κατά Τουρκίας! Συνέντευξη καταπέλτης