Tι δηλώνει ο διοικητής της ΜΙΤ για τον Οτζαλάν

 ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ

    Ο διοικητής των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών (ΜΙΤ) Χακάν Φιντάν εξήγησε τους λόγους σων συναντήσεων με τον Αμτουλάχ Οτζαλάν και το σημείο όπου έχουν φτάσει  πι διαπραγματεύσεις. Ο Φιντάν στην ενημέρωση του στη συνεδρίαση των πρεσβευτών της Τουρκίας σε όλο τον κόσμο δήλωσε πως «Ο Οτζαλάν έχει σημαντική επιρροή στα ηγετικά στελέχη του PKK και ακόμα πολλοί τον θερωούν ως «ηγέτη των Κούρδων και νομίζω πως είναι μια σημαντική φιγούρα για να αφήσει τα όπλα το PKK». Ο ίδιος έχει συνομιλήσει τετ α τετ με τον Οτζαλάν επι δυο ημέρες στη νήσο Ιμραλι και η ομάδα του συνεχίζει να διαπραγματεύεται με τον Κούρδο ηγέτ. 
   
      Ο Φιντάν ανέφερε πως οι επαφές με τον Οτζαλάν δεν είναι κάτι καινούργιο και τόνισε πως και άλλες εποχές είχαν γίνει παρόμοιες προσπάθειες.
     «Ακόμα και να υπάρξει κάποια συμφωνία με τοn Oτζαλάν είναι δύσκολη η γρήγορη λύση του ζητήματος. Διότι η δομή του PKK άλλαξε από την εποχή της ίδρυσης του. Συμμετείχαν σε αυτό και ξένοι υπήκοοι. Υπήρξαν συμμετοχές και επιρροές από τη Συρία.» φέρεται να δήλωσε ο διοικητής της ΜΙΤ o oποίος τόνισε πως οι συνομιλίες με τον Κούρδο ηγέτη συνεχίζονται.