Τι είπαν Τσίπρας-Νταβούτογλου για τους διακινητές προσφύγων και την εξουδετέρωσή τους

Για “διμερή ελληνοτουρκική συνεργασία και συντονισμό με στόχο την αποφασιστική αντιμετώπιση των διακινητώ,κάνουν λόγο από το Μέγαρο Μαξίμου,σχολιάζοντας τα αποτελέσματα του ταξιδιού Τσίπρα στην Τουρκία.

Την κύρια ευθύνη για τη διακίνηση δεν μπορεί παρά να την έχει η Τουρκία. Εκεί έχουν “στηθεί” τα “μαγαζιά” των διακινητών, εκεί “ανθεί” η “οικονομία της προσφυγιάς και της μετανάστευσης από εκεί ξεκινούν τα “ταξίδια θανάτου” πάνω σε μια σαμπρέλα! Αν ήθελε η Τουρκία θα μπορούσε να είχε ελέγξει σαφώς πολύ πιο αποτελεσματικά όλο αυτό το δουλεμπορικό κύκλωμα.

Σαφώς και υπάρχουν ασυνείδητοι συνεργάτες των Τούρκων στην Ελλάδα. Μην κρυβόμαστε. Και είναι υποχρέωσή μας να τελειώνουμε με τα εδώ “κυκλώματα”. Οι “ρίζες” όμως βρίσκονται “απέναντι”.

Κατά τ΄ άλλα όπως λένε οι ίδιες πηγές “το μήνυμα Τσίπρα από το ταξίδι του στην Τουρκία είναι ότι αν και για να αντιμετωπιστεί συνολικά το προσφυγικό πρέπει να λυθεί το συριακό, θα πρέπει να υπάρξει άμεση συμφωνία Τουρκίας-ΕΕ που να οδηγεί στον περιορισμό των ροών και στην καθιέρωση σταθερού μηχανισμού επανεγκατάστασης από την Τουρκία”.