Τι είπε ο τούρκος αντιπρόεδρος για τον «πολιτικό όρκο» Τσίπρα και υπουργών

Επιμέλεια : Λ. ΛΙΓΟΥΡΙΩΤΗΣ 

Εντυπωσιαστηκαν οι Τούρκοι από την χωρίς παρουσία κληρικών ορκωμοσία Τσιπρα ως Πρωθυπουργού.- κάτι που ομολόγησε δημόσια ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, κ. Αρίντς. Το περιστατικό έδωσε την ευκαιρία στον ισλαμιστή κ Αριντς να διαπιστώσει , όπως υποστήριξε, ότι η Ελλάδα δεν είναι »κοσμικό κράτος» προφανώς αφού προβλέπει (και) θρησκευτικό όρκο.

Το CNNTurk μετέδωσε όλες τις δηλώσεις Αρίντς με τίτλο »Ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, κ. Αρίντς με τη λήξη του Υπουργικού Συμβουλίου απάντησε σε ερωτήσεις δημοσιογράφων σχετικά με τις εκλογές στην Ελλάδα»:

»Στους γείτονές μας διεξήχθησαν εκλογές. Επαληθεύτηκαν τελικά οι προβλέψεις του τελευταίου διαστήματος. Με μία μη θρησκευτική τελετή, το κόμμα που κέρδισε, ανέλαβε την εξουσία. Με αυτή την ευκαιρία, ας πω δυο λόγια, απευθυνόμενος στους κοσμικούς της Τουρκίας. Κι εγώ μόλις τώρα διαπιστώνω ότι η Ελλάδα δεν είναι ένα κοσμικό κράτος. Ενώ ο νικητής αναμενόταν να κάνει, ως όφειλε, την τελετή ορκωμοσίας με την παρουσία κληρικών, επέλεξε τελικά μια απλή τελετή για την ανάληψη των καθηκόντων του. Ε, δε χάλασε δα και ο κόσμος. Από την σκοπιά της δημοκρατίας, το βλέπω θετικά. Βλέπετε ότι η δημοκρατία συνεχίζει το δρόμο της, χωρίς να παρεμβαίνει σε τέτοιου είδους διαδικασίες». 

»Θέλουμε συνεργασία»

Και συνέχισε: 
»Εμείς θέλουμε μόνο ένα πράγμα. Να υπάρξει στην Ελλάδα όσο το δυνατό συντομότερα, μία ισχυρή και σταθερή κυβέρνηση. Με τη νεοσύστατη κυβέρνηση, ας ελπίσουμε ότι θα συνεχίσει στον υψηλότερο δυνατό βαθμό, η συνεργασία της Ελλάδας με την Τουρκία».

Βεβαίως ο κ Αριντς τα είπε αυτά έχοντας σπεύσει ήδη ο Υπουργός Εξωτερικών να στείλει τα μηνύματά του για τις διεκδικήσεις στο Αιγαίο και για …κοινές γεωτρήσεις στην Αν Μεσόγειο,στην ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας…