Τι πρότεινε ο Τούρκος ΥΠΕΞ στον Βενιζέλο κι εκείνος αμέσως δέχτηκε

“Να πάμε μαζί στον Νίκο Αναστασιάδη” πρότεινε ο Τούρκος ΥΠΕΞ Μελβούτ Τσαβούσογλου στον Ευάγγελο Βενιζέλο κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους στην Θεσσαλονίκη. Ο Βενιζέλος δέχτηκε αμέσως την πρόταση . Προφανώς θα πάνε οταν επιστρέψει ο Κύπριος Πρόεδρος στα καθήκοντά του,μετά από την ανάρρωσή του από την επέμβαση καρδιάς που έκανε.

Η συνάντηση έγινε στο περιθώριο της Συνάντησης των υπουργών Εξωτερικών των χωρών-μελών του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας Ευξείνου Πόντου, στη Θεσσαλονίκη.

Βέβαια η συζήτηση των δυο υπουργών είχαν να κάνουν με τα ελληνοτουρκικά. Στα οποία δεν υπάρχει …φως. Μπορεί και οι δύο πλευρές να μιλούν για αποκλιμάκωση αλλά η Άγκυρα δεν κάνει βήμα πίσω.

Το Barbaros εξακολουθεί α βρίσκεται στην κυπριακή ΑΟΖ και χθες είχαμε μεγάλο αριθμό παραβιάσεων,μετά από αρκετές ημέρες “ηρεμίας”. Οι συναντήσεις και οι φωτογραφίες λοιπόν δεν αποτυπώνουν αυτό που πραγματικά συμβαίνει στις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Η Άγκυρα πιέζει και η Αθήνα προσπαθεί να μην μπει στην “γωνία” από κάποιο “μοιραίο λάθος”.

Διαβάστε ακόμη:

Στην Θράκη ο Τούρκος ΥΠΕΞ μετά από την συνάντηση με Βενιζελο


Το Αιγαίο δεν είναι για αντιπαροχή! Οι αλήθειες για την «ελληνοτουρκική συνεργασία»