Τηλεφωνική επικοινωνία Αλκιβιάδη Στεφανή με το νέο Τούρκο ΥΠΑΜ Γιασάρ Γκιουλέρ

O Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Αλκιβιάδης Στεφανής απέστειλε συγχαρητήρια επιστολή στο νέο Τούρκο Υπουργό Άμυνας Στρατηγό Γιασάρ Γκιουλέρ (Yaşar Güler) και είχε, επίσης, σήμερα τηλεφωνική επικοινωνία με τον Τούρκο Ομόλογό του, προκειμένου να τον συγχαρεί για την ανάληψη των καθηκόντων του.

Σημειώνεται ότι ο Γιασάρ Γκιουλέρ ανέλαβε στις 5 Ιουνίου με επίσημο τρόπο τα «ηνία» του τουρκικού Υπουργείου Άμυνας, με την καθιερωμένη τελετή παράδοσης – παραλαβής από τον απερχόμενο Χουλουσί Ακάρ. Υπενθυμίζεται πως ο Γιασάρ Γκιουλέρ επρόκειτο να αποστρατευτεί μέχρι τον περασμένο Σεπτέμβριο, λόγω του ορίου ηλικίας του, αλλά με κατεπείγοντα νόμο το AKP αύξησε το χρονικό όριο ηλικίας κατά 5 έτη, διατηρώντας τον έτσι στη θέση του. Η ηλικία αποστράτευσης του αρχηγού του γενικού επιτελείου αυξήθηκε από τα 67 στα 72.

Ενδιαφέρον έχει πως ο Γκιουλέρ δεν διαδέχεται τον Ακάρ αφού τον διαδέχθηκε ως Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων τον Ιούλιο του 2018. Στην απόπειρα πραξικοπήματος το καλοκαίρι του 2016 είχε συλληφθεί από τους πραξικοπηματίες και την επόμενη μέρα αφέθηκε ελεύθερος. Χαρακτηρίζεται ως σκληρός Ισλαμιστής και έχει πρωταγωνιστήσει στις επιχειρήσεις στο μέτωπο της Συρίας.