«Το άσπρο μαύρο» κάνει η Τουρκία: «Η τουρκική ακτοφυλακή απομάκρυνε ελληνικό σκάφος που παρενοχλούσε Τούρκους ψαράδες» [vid]

Σε άλλη μία προσπάθεια να αντιστρέψει τα γεγονότα, η Τουρκία ισχυρίζεται ότι στο σημερινό περιστατικό, το σκάφος από το ελληνικό Λιμενικό παρενόχλησε τουρκικά αλιευτικά σκάφη.

Συγκεκριμένα, με ανακοίνωσή της η Διοίκηση του Λιμενικού Σώματος του Υπουργείου Εσωτερικών της Τουρκίας, αναφέρει ότι τα αλιευτικά με τουρκική σημαία που αλιεύουν στα ανοιχτά του Ακρωτηρίου Tekağaç της συνοικίας Didim του Αϊδινίου, παρενοχλήθηκαν από την ελληνική ακτοφυλακή που ήρθε στην περιοχή στις 12.02.

«Η ομάδα της ελληνικής ακτοφυλακής στην περιοχή απομακρύνθηκε από το σκάφος της ακτοφυλακής μας, το οποίο στάλθηκε άμεσα στο σημείο και τα τουρκικά αλιευτικά σκάφη εξασφάλισαν την ασφαλή συνέχιση της κυνηγετικής τους δραστηριότητας», υποστηρίζει η Τουρκία.

Mάλιστα, η τουρκική ακτοφυλακή παρουσίασε και ένα βίντεο του «περιστατικού», χωρίς όμως να αποδεικνύεται η αυθεντικότητά του.

Υποστηρίζουν επίσης ότι τα προειδοποιητικά πυρά από το ελληνικό Λιμενικό «έπεσαν» κατά την απομάκρυνση του σκάφους από την περιοχή, ενώ η τουρκική ακτοφυλακή «απάντησε με τον ίδιο τρόπο».

Το ελληνικό Λιμενικό Σώμα ανακοίνωσε σήμερα ότι περιπολικό σκάφος που εκτελούσε διατεταγμένη υπηρεσία προς αναγνώριση τριών τουρκικών αλιευτικών σκαφών στη θαλάσσια περιοχή νοτιοανατολικά της νήσου Φαρμακονησίου, εντός ελληνικών χωρικών υδάτων, παρενοχλήθηκε από τουρκική ακταιωρό.

Σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα η τουρκική ακταιωρός, εκτέλεσε επικίνδυνους ελιγμούς με σκοπό τον εμβολισμό του σκάφους του Λιμενικού. Το πλήρωμα του σκάφους του Λιμενικού προέβη σε ρίψη προειδοποιητικών βολών σε ασφαλή τομέα και η τουρκική ακταιωρός αποχώρησε από το σημείο κατευθυνόμενη ανατολικά προς τα τουρκικά παράλια.

Με πληροφορίες από: Anadolu