To Φανάρι επιβεβαiώνει τις επαφές με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Coca Cola

 ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ

     Στο Οικουμενικό Πατριαρχείο επιβεβαιώνουν τις πληροφορίες πως έχουν γίνει επαφές με τον διευθύνoντα σύμβουλο της Coca Cola Mουχτάρ Κεντ σχετικά με τα θέμα τη αναστήλωσης του Ορφανοτροφείου της Πριγκήπου.
     « Σχετικά με τα δημοσιεύματα που αναφέρονται στο θέμα, όπως έχουν γίνει με πολλές άλλες διακεκριμένες προσωπικότητες σχετικά με το Ορφανοτροφείο της Πριγκήπου έτσι έχον γίνει και μ τον κ. Μουχτάρ Κεντ και ευχόμαστε όλες οι προσπάθειες μας να καρποφορήσουν».
Η πληροφορία μεταδόθηκε από την τουρκική εφημερίδα Akşam, με πρωτοσέλιδο της δημοσίευμα της, που έγραψε πως το Ορφανοτροφείο της Πριγκήπου, θα χρηματοδοτηθεί απο εταιρείες που θα βρει ο τούρκος διευθύνων σύμβουλος της Coca Cola, Mουχτάρ Κέντ.

     Το Οικουμενικό Πατριαρχείο μετά από δικαστική διαμάχη 46 ετών με το τουρκικό δημόσιο και την ετυμηγορία του δικαστηρίου των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, είχε καταφέρει να πάρει πίσω τους τίτλους ιδιοκτησίας, που είχε κατασχέσει η Τουρκία. Τώρα το Φανάρι επιθυμεί στο κτίριο αυτό να δημιουργηθεί διαθρησκευτικό κέντρο. Αρχικές εκτιμήσεις αναφέρουν πως για την αναστήλωση του ορφανοτροφείου χρειάζονται 50 εκατομμύρια δολάρια..

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Akşam : To Ορφανοτροφείο της Πριγκήπου θα το αναστηλώσει ο τούρκος Μουχτάρ Κεντ