Το Game Of Thrones στις Τουρκικές Εκλογές – Ο Ερντογάν Βασιλιάς του Westeros

Εντύπωση προκαλεί μία νέα σειρά σποτ κινουμένων σχεδίων μικρής διάρκειας βασισμένα στην τηλεοπτική σειρά Game of thrones στην Τουρκία. Ο προεκλογικός πυρετός έχει κατακλύσει τη γειτονική χώρα καθώς οι εκλογές της 24ης Ιουνίου βρίσκονται προ των πυλών.

Με αφορμή τις εκλογές και λίγο πριν την τελική ευθεία, στο twitter αναρτήθηκαν βίντεο μικρής διάρκειας τα οποία απεικονίζουν τους υποψήφιους των επερχόμενων τουρκικών εκλογών. Οι υποψήφιοι, εμφανίζονται να φορούν ενδυμασίες οι οποίες αντιστοιχούν σε πρωταγωνιστές της σειράς. Ακόμη, παρατηρούνται οι υποψήφιοι να συνεδριάζουν γύρω από ένα τραπέζι, σε πιστή αντιγραφή σκηνών της σειράς, με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογαν σε θέση ηγέτη ως έναν από τους βασιλείς της σειράς.

Ακόμη, εντύπωση προκαλεί μία στιγμή η οποία απεικονίζει τον Τούρκο πρόεδρο να ζητά από τους παριστάμενους πολιτικούς να δώσουν την συγκατάθεσή τους στην ηγεσία του. Οι ηγέτες, μηδενός εξαιρουμένου εμφανίζονται να συναινούν στην ηγεσία του προέδρου, γεγονός που συνιστά άμεση αναφορά στην τουρκική πολιτική πραγματικότητα και στο τι αναμένεται να συντελεστεί στις εκλογές.

Οι γενικές εκλογές προγραμματίζονται να πραγματοποιηθούν στις 24 Ιουνίου 2018, χρησιμοποιώντας σύστημα δύο γύρων. Ο πρώτος γύρος θα λάβει χώρα στις 24 Ιουνίου ενώ ο δεύτερος γύρος (εάν απαιτηθεί) θα πραγματοποιηθεί δύο εβδομάδες αργότερα, στις 8 Ιουλίου.
 
Δείτε το βίντεο της Sabah