Τώρα τον αποσταθεροποιεί η Ελλάδα! Εμμονές Ερντογάν

Επιμέλεια : Λ.ΛΙΓΟΥΡΙΩΤΗΣ 

Πάλι επιχειρεί να εμπλέξει της Ελλάδα με ..υπόθαλψη <<τρομοκρατικών οργανώσεων>>.και φιλοξενία …στρατοπέδων τους στην χώρα μας ο πολιτικά - και όχι μόνο - κυκλοθυμικός και εμμονικός Ερντογαν!
 Την ώρα που ο κ Ερντογάν και η κυβέρνησή του δέχεται οξύτατη κριτική για τον θάνατο και 2ου ατόμου που τραυματίστηκε  από σφαίρα σε αυλή χώρου λατρείας αλεβιτών στην συνοικία Οκμεϊντανί στις συγκρούσεις με φόντο τις διαδηλώσεις της περασμένης  Πέμπτης στην Κωνσταντινούπολη, για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα , άρχισε να ξαναλέει τα γνωστά σενάρια περί δήθεν καθοδηγούμενων από το εξωτερικό διαδηλωτών κλπ . Να σημειώσουμε εδώ ότι το Οκμεϊντανί είναι μια εργατική συνοικία στο κέντρο της Κωνσταντινούπολης, όπου κατοικούν μέλη της τουρκικής μειονότητας των αλεβιτώνκαι και όπου συχνά πραγματοποιούνται διαδηλώσεις αριστερών.
Τις εμμονικές του θέσεις ο κ Ερντογάν  -από τις διαδηλώσεις στο Γκεζί πέρυσι, τους Αλεβίτες, τα σκάνδαλα που αποκαλύφθηκαν πρόσφατα και άλλα πολλά, όπως και τις αντιδράσεις Τούρκων κατά την προχθεσινή του επίσκεψη στην Γερμανία-   τις ανέπτυξε   κατά τη χθεσινή ομιλία του στην ΚΟ του κόμματός του.

Είπε λοιπόν σε ένα σημείο επιχειρώντας να εμπλέξει την Ελλάδα:
<<Θα πρέπει να δούμε πια ότι εδώ και 100 χρόνια χρησιμοποιούν το ίδιο μπαγιάτικο σενάριο για επιθέσεις. Χρησιμοποιούν αυτού του είδους σενάρια για να αποδυναμώσουν την Τουρκία. Εμείς όταν λέμε ότι το σενάριο αυτό γράφεται από έξω, προσπαθούν να αλλάξουν στόχο. Υπάρχει κανείς που μπορεί να πει ότι αυτή η αιματηρή τρομοκρατική οργάνωση στο Οκμεϊντανί δεν υποστηρίχθηκε απ’ έξω; Όλοι γνωρίζουμε από πού τρέφονται οι τρομοκράτες αυτοί. Όλοι γνωρίζουμε από πού προστατεύονται. Τα στρατόπεδα του DHKP-C είναι στην Ελλάδα. Είδαμε αυτούς που έρχονται στην Τουρκία. Τελικά η Ελληνική διοίκηση τους κατάφερε χτύπημα. Τους σταμάτησε μέχρι ενός σημείου. Άραγε τους μηδένισαν; Για εκείνο δεν είμαι βέβαιος. Γνωρίζουμε ποιοι χαϊδεύουν την πλάτη της οργάνωσης αυτής. Αυτά τα δείξαμε με στοιχεία. Το πρόβλημα όμως είναι άλλο. Είναι το πώς θα διχάσουν την Τουρκία>>.

Ο κ Ερντογάν αναφέρθηκε και στα γεγονότα Γκεζί, λέγοντας «Στην Κων/λη πέρυσι άρχισαν τα γεγονότα Γκεζί, γιατί, όπως λέγανε, ξεριζώθηκαν 12 δέντρα, τα οποία θα φυτεύονταν αλλού. Τότε ήταν που πατήθηκε το κουμπί. Κινήθηκαν αμέσως νόμιμες και παράνομες οργανώσεις για να χαλάσουν τη σταθερότητα και την ηρεμία στη χώρα. Ξαφνικά έπεσε το χρηματιστήριο και ανέβηκε το δολάριο. Μέσα έλεγαν μη καταναλώνετε έτσι ώστε να σταματήσει η οικονομία. Καθημερινά γινόταν βανδαλισμοί στους δρόμους. Και καταβλήθηκε προσπάθεια έτσι ώστε να δείξουν στον έξω κόσμο ότι στην Τουρκία επικρατεί μεγάλη αναταραχή.
 
Οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης -συνεχισε- ήταν μέσα στα γεγονότα και έδιναν ακόμα και χρήματα στους διαδηλωτές. Το ίδιο και ο Τύπος που ήταν μαζί τους. Το ίδιο και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, που τους υποστήριζαν. Οι γνωστές οργανώσεις εργοδοτών έκαναν ανεύθυνα δηλώσεις και παρουσίαζαν εμάς ως υπευθύνους. Κατορθώσαμε να σταθούμε και να εξουδετερώσουμε τις επιθέσεις.
 
Όσοι δεν μπόρεσαν να εξασφαλίσουν αυτά που ήθελαν με τα γεγονότα Γκεζί, αυτήν τη φορά προέβησαν σε άλλες ενέργειες, στις 17 Δεκεμβρίου και στις 25 Δεκεμβρίου. Εκεί οι ισχυρισμοί ήταν για δολιοφθορά και δωροδοκία. Όμως εμείς – είπε – κατορθώσαμε να οδηγήσουμε τη χώρα στις δημοτικές εκλογές και το έθνος απάντησε στις κάλπες στις 30 Μαρτίου.
 
Τώρα, τόσο μέσα όσο και έξω, εργάζονται πάνω σε ένα νέο σενάριο σε σχέση με τους Αλεβίτες. Είδαμε ένα παράδειγμα στη Γερμανία. Στην απέναντι όχθη του ποταμού που βρισκόμασταν εμείς από την άλλη πλευρά δόθηκε άδεια για διαδηλώσεις στους Αλεβίτες. Το θέμα τους ήταν πως θα σαμποτάρουν εμάς».

Επίσης ο κ  Ερντογάν αναφέρθηκε εκτενώς και στα γεγονότα που συνέβησαν τελευταία στο Οκμεϊντανί. Υπενθύμισε τα λόγια της αδελφής του Αλεβίτη θανόντος, η οποία είπε εναντίον των διαδηλωτών στο Οκμεϊντανί ‘αν δεν κάνατε εσείς αυτές τις διαμαρτυρίες, ο αδελφός μου δε θα είχε πεθάνει’. 

Και υποστήριξε λες και η ζωή ενός ανθρώπου είναι ένα απλό …αναλώσιμο: «Αυτό είναι το θέμα. Δεν υπήρχε τίποτα. Δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα. Ο Ουγούρ, που σκοτώθηκε, πήγαινε απλώς στο Τζέμεβι (χώρος προσευχής Αλεβιτών) για να παραστεί σε μία κηδεία. Και βρέθηκε αντιμέτωπος με τα γεγονότα, όπου χτυπήθηκε και πέθανε.

Διαβάστε ακόμη:

«Ερντογάν φασίστα» – Και στην Γερμανία 60000 διαδήλωσαν εναντίον του ενώ μιλούσε στη Κολωνία

Τουρκία: Το καθεστώς δολοφονεί ο Ερντογάν προκαλεί