Μόνο η Κεφαλογιάννη επιμένει στη τουριστική συνεργασία με Τουρκία

Έχουμε ασκήσει πολλές φορές κριτική στην Όλγα Κεφαλογιάννη για την ακατανόητη εμμονή της σε τουριστική συνεργασία με τη Τουρκία. Και έχουμε επιμείνει ότι οι δύο χώρες είναι εκ των πραγμάτων ανταγωνιστικές,με την Ελλάδα να έχει προβάδισμα, λόγω Αιγαίου και νησιών.

Τα δημοσιεύματα του τουρκικού Τύπου μας επιβεβαιώνουν.

Φοβάται η Τουρκία πιθανή μείωση των Ρώσων τουριστών στην Τουρκία εξαιτίας της προετοιμασίας της Ελλάδας να  χορηγεί βίζα στα αεροδρόμιά της και να μειώσει – και άλλο -  τις τιμές των ελληνικών ξενοδοχείων!
 
Ο φόβος αυτός καταγράφεται σε ρεπορτάζ της εφημερίδας Haberturk  με τον τίτλο « Η γειτονική χώρα που αντιμετωπίζει κρίση θα αρπάξει τους Ρώσους τουρίστες της Τουρκίας με την θεώρηση στην πόρτα»! Γράφει λοιπόν ότι η Ελλάδα που δίνει βαρύτητα στον τουρισμό για να σωθεί από την οικονομική κρίση ετοιμάζεται τώρα την θεώρηση που έδινε στους τούρκους τουρίστες το περασμένο καλοκαίρι στις εισόδους στα νησιά , να τις δίνει τώρα στους Ρώσους στα αεροδρόμια.
 
Εκτιμά  η εφημερίδα ότι το μέτρο αυτό της Ελλάδας, που μειώνει αρκετά τις τιμές των διακοπών, θα στοιχίσει στην Τουρκία το λιγότερο 100.000 Ρώσους τουρίστες.

Όσο για τους Τούρκους τουρίστες ας πει κάποιος στη κα.Κεφαλογιάννη να μην ανησυχεί. Θέλοντας και μη στα ελληνικά νησιά θα έρθουν για διακοπές.