Τουρκία: 2 νεκροί στα επεισόδια για τον θάνατο του 15χρονου

Δύο νεκροί, ένας αστυνομικός και ένας νεαρός 22 ετών είναι ο απολογισμός της χτεσινής επεισοδιακής ημέρας στην Τουρκία όπου σε πολλές πόλεις της Τουρκίας πραγματοποιήθηκαν διαδηλώσεις με αφορμή την κηδεία του δεκαπεντάχρονου Μπερκίν Ελβάν.

Ο αστυνομικός έχασε τη ζωή του στην πόλη Τούντζελι εν ώρα υπηρεσίας και από καρδιακή προσβολή. Δεν έχει διευκρινιστεί ακόμη αν το καρδιακό επεισόδιο οφείλεται στην εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων που έκανε η αστυνομία.

Η πληροφορία περί θανάτου του νεαρού στο Όκμεϊνταν της Κωνσταντινούπολης προήλθε από τον επικεφαλής της νομαρχιακής οργάνωσης του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης στην Κωνσταντινούπολη Αζίζ Μπαμπουστσού, ο οποίος μιλώντας στο τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN Turk έκανε λόγο για συγκρούσεις μεταξύ πολιτών κατά τις οποίες έχασε τη ζωή του ένα άτομο και τραυματίστηκαν άλλα τρία.

Το θάνατο του νέου στην Κωνσταντινούπολη σε ένοπλη συμπλοκή επιβεβαίωσε με ανακοίνωσή της η νομαρχία Κωνσταντινούπολης.

Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρεται ότι περίπου στις 22.30 τη νύχτα σημειώθηκε στην περιοχή Κουλακσίζ στο Πέρα της Κωνσταντινούπολης ένοπλη συμπλοκή μεταξύ δύο ομάδων κατά την οποία σκοτώθηκε από σφαίρα ο Μπουράκ Καραμάνογλου (22) και τραυματίστηκαν άλλα δύο άτομα τα οποία δεν διατρέχουν θανάσιμο κίνδυνο.