Τουρκία: Αποστρατεύονται 16 στρατηγοί

Κατά τις φετινές κρίσεις στο στράτευμα προβλέπεται να αποστρατευτούν 16 στρατηγοί, πτέραρχοι και ναύαρχοι, οι οποίοι συμπληρώνουν τέσσερα χρόνια στο βαθμό τους και κρατούνται στο πλαίσιο της δίκης Εργκενεκόν και »28ης Φεβρουαρίου’‘, γράφει η τουρκική εφημερίδα  Milliyet.

Στο μεταξύ, κατά τις φετινές κρίσεις, που ξεκινούν την 1η Αυγούστου, ο Αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων, στρατηγός Οζέλ, θα συνεχίσει να ασκεί τα καθήκοντά του.
Ο Αρχηγός των Χερσαίων Δυνάμεων, στρατηγός Κιβρίκογλου, θα αποστρατευθεί λόγω της λήξης της θητείας του.
Στη θέση του θα αναλάβει ο Διοικητής της Στρατοχωροφυλακής, στρατηγός Μπεκίρ Καλγιοντζού.

Επίσης κατά τις κρίσεις αναμένεται να προκύψει πρόβλημα με το φάκελο του Διοικητή της 1ης Στρατιάς, στρατηγού Γιαλτσίν Αταμάν, ο οποίος στο πλαίσιο της ανάκρισης της »28ης Φεβρουαρίου», κατέθεσε ως ύποπτος και υπάρχει το ενδεχόμενο να ξεκινήσει δίκη εναντίον του.
Ο στρατηγός Αταμάν, ή θα παραμείνει για ένα χρόνο στα ίδια καθήκοντα, δηλαδή Διοικητής της 1ης Στρατιάς, ή θα διοριστεί Διοικητής της Στρατοχωροφυλακής. Όμως, είναι ισχυρότερο το ενδεχόμενο να παραμείνει για ένα χρόνο στα ίδια καθήκοντα. Επίσης, μπορεί να σημειωθεί και άλλη εξέλιξη εξαιτίας της κατάθεσής του, τελευταία, ως ύποπτος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Υπόθεση Εργκένεκον: 10.000 διαδήλωσαν κατά της δίκης

«Η Εργκενεκόν δολοφόνησε τον Οζάλ»

Ισόβια σε 64 Τούρκους στρατηγούς,ζητά ο Εισαγγελέας για Εργκένεκον