Τουρκία: Ολοκληρώθηκε το κρίσιμο τετ-α-τετ Τσίπρα και Ερντογάν – ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ

Πρώτη ενημέρωση 17:30:06
Τελευταία ενημέρωση 19:36:57


Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, η οποία κράτησε περισσότερο από δύο ώρες, με αρκετούς να κάνουν «σενάρια» για τους λόγους για τους οποίους διήρκεσε τόσο πολύ το τετ-α-τετ των δύο ανδρών.

Αμέσως μετά άρχισαν οι διευρυμένες συνομιλίες με τη συμμετοχή και των αντιπροσωπειών της Ελλάδας και της Τουρκίας στο Προεδρικό Μέγαρο στην Άγκυρα, ενώ θα ακολουθήσει συνέντευξη Τύπου.

Νωρίτερα, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν περίμενε τον Αλέξη Τσίπρα σε μια από τις (πολλές, πάρα πολλές) αίθουσες του Λευκού Παλατιού. Τα χαμόγελα περίσσευαν όταν έφτασε ο Έλληνας πρωθυπουργός.

Στο δείπνο που θα παραθέσει απόψε προς τιμήν του Έλληνα πρωθυπουργού ο κ. Ερντογάν, έχει προσκαλέσει και τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο.

Νωρίτερα ο Πρωθυπουργός είχε δηλώσει μέσω ανάρτησής του στο Twitter πως » «Άφιξη στην Άγκυρα για τη συνάντηση με τον Πρόεδρο της Τουρκικής Δημοκρατίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Έχουμε τη δυνατότητα να πιάσουμε ξανά το νήμα ενός ειλικρινούς διαλόγου για την επανεκκίνηση της θετικής μας ατζέντα, προς όφελος των λαών μας και της ευρύτερης περιοχής».

Κυβερνητικές πηγές επισημαίνουν πως με δεδομένες τις εξελίξεις στην Τουρκία τα τελευταία χρόνια η σημερινή συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού με τον Τούρκο πρόεδρο στην Άγκυρα είναι απαραίτητη για τους εξής λόγους:

– Να παραμείνουν ανοιχτοί και αποτελεσματικοί οι δίαυλοι επικοινωνίας με τη γειτονική χώρα σε μία σειρά ζητήματα

– Να καταστούν σαφείς οι θέσεις εκατέρωθεν και να αποφευχθούν παρανοήσεις,

– Να διατηρηθεί η διάλογος όπου υπάρχει αντιπαράθεση

– Να προωθηθεί η συνεργασία στους τομείς που αυτή έχει αναπτυχθεί.

Δείτε βίντεο:

Πηγή: Newsit.gr / Φωτογραφίες: Reuters