Τουρκία: Εξαγωγέας ρόδων για πρώτη φορά

Εξαγωγέας ρόδων για πρώτη φορά καθίσταται η Τουρκία το 2013, σύμφωνα με στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα από τον επικεφαλής του επιμελητηρίου ανθοπωλών της Σμύρνης Μεσούτ Τουτάρ.

Τουρκία: Εξαγωγέας ρόδων για πρώτη φορά

Προσθήκη του onalert.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Εξαγωγέας ρόδων για πρώτη φορά καθίσταται η Τουρκία το 2013, σύμφωνα με στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα από τον επικεφαλής του επιμελητηρίου ανθοπωλών της Σμύρνης Μεσούτ Τουτάρ.

Η Τουρκία, που έπρεπε να εισάγει τριαντάφυλλα για να καλύψει τη ζήτηση που καταγράφεται την ημέρα της εορτής του Αγίου Βαλεντίνου, κατάφερε να καλλιεργήσει αρκετά ρόδα φέτος ώστε όχι μόνο να καλυφθεί η εγχώρια ζήτηση αλλά να γίνουν και εξαγωγές.

Ο κ. Τουτάρ τόνισε ότι η Τουρκία εξάγει ρόδα στην Ελλάδα, τη Βουλγαρία, τη Ρουμανία, το Αζερμπαϊτζάν και τη Ρωσία και πρόσθεσε ότι η χώρα, που ήταν εξαγωγέας γαρύφαλλων, φέτος, πρόσθεσε στο “χαρτοφυλάκιο” των εξαγωγών της και τα τριαντάφυλλα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Προβοκάτσια στον Σαμαρά στήνει ο Ερντογάν στην συνάντηση της Άγκυρας στις 5 Μαρτίου

H Kων/πολη κέντρο διοίκησης των πολυεθνικών
 

Ακολουθήστε το onalert.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την άμυνα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Η Αθήνα απαντά στην Άγκυρα: Παράνομα τα τουρκικά «θαλάσσια πάρκα» – Δεν δημιουργούν τετελεσμένα σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο

«Ενέργειες που επιχειρούν να επηρεάσουν μονομερώς το καθεστώς των θαλάσσιων ζωνών παραβιάζουν το Διεθνές Δίκαιο και επιβαρύνουν τις ελληνοτουρκικές σχέσεις»