“Oι τούρκοι πιλότοι δεν σκοτώθηκαν απο κάποια έκρηξη” αναφέρει η νεκροψία

Σοβαρό το ενδεχόμενο κατάρριψης του RF-4 με βολές παρά με πυραύλους

“Oι τούρκοι πιλότοι δεν σκοτώθηκαν απο κάποια έκρηξη” αναφέρει η νεκροψία

Προσθήκη του onalert.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

 ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ

H τουρκική εφημερίδα Akşam αναφέρεται στα αίτια του θανάτου των τούρκων πιλότων του RF-4 που καταρρίφθηκε από την αεράμυνα της Συρίας. «Η ελπίδα τσακίστηκε στη θάλασσα» είναι ο τίτλος της Akşam ,που τονίζει πως σύμφωνα με τη νεκροψία ο θάνατος των πιλότων δεν προκλήθηκε από κάποια βολή αλλά σκοτώθηκαν μόλις το αεροσκάφος έπεσε στη θάλασσα.

Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα η νεκροψία των δυο ξεκίνησε το απόγευμα της Πέμπτης και πρώτος που ενημερώθηκε για τις λεπτομέρειες ήταν ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ερντογάν.
Η νεκροψία αναφέρει πως δεν υπήρξε καμία έκρηξη που να προκάλεσε το θάνατο των πιλότων. Μια άποψη που ενισχύει τους ισχυρισμούς της Συρίας πως το RF-4 χτυπήθηκε με αντιαεροπορικό πυροβόλα και όχι με πυραύλους.

Ακολουθήστε το onalert.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την άμυνα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αιγαίο - ATR-72 - παραβιάσεις
ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Τουρκικό ATR-72 και δύο UAV έκαναν παραβιάσεις και παραβάσεις σε όλο το Αιγαίο

Νέες παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου πραγματοποίησαν σήμερα, Τετάρτη 17 Ιουνίου 2026, τουρκικά αεροσκάφη, στο βορειοανατολικό, κεντρικό και νοτιοανατολικό Αιγαίο. 

Γεραπετρίτης
ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Γεραπετρίτης για Τουρκία: «Έχουμε μια δομημένη σχέση που αποδίδει απτά αποτελέσματα»

Την πλήρη υποστήριξη της Ελλάδας στην ευρωπαϊκή πορεία της Σερβίας και των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων επαναλαμβάνει ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης.