Ο υποκριτής Τούρκος υπουργός Τουρισμού!

Υποκρισία – το λιγοτερο- κρύβει η έκπληξη που δήθεν ένιωσε ο Τούρκος Υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Γκιουνάϊ  όταν έμαθε ότι ανακαλύφθηκαν χαραγμένες ελληνικές σημαίες κατά την ανακαίνιση τεμένους στην Προύσα. Ενός τεμένους που μέσα στην δίνη του πολέμου στην Μικρά Ασία  ο ελληνικός στρατος φέρεται ισως να είχε χρησιμοποιήσει για λίγο ως αποθήκη. 

Οταν το ίδιο το Υπουργείο που προίστασαι είναι αυτό που  διατηρεί επιγραφές από το Κοράνι μέσα στην Αγιά Σοφιά, όταν δεν επιτρέπει παρά σε λίγες περιπτώσεις να ανακαινίζονται εκκλησιες στην Τουρκία και μόνο όταν υπάρχει συναλαγματοφόρος τουριστικός σχεδιασμός για »άρμεγμα» των Ελλήνων προσκυνητών! Οταν το υπουργείο του είναι αυτό που μετατρέπει τις εκκλησίες σε Μουσεία και χώρους σε Μοναστήρια σε εστιατόρια ,  τότε  φαντάζει  προσποιητό »να μην μπορεί να  κρύψει την έκπληξη του όταν είδε τις ελληνικές σημαίες που εμφανίστηκαν χαραγμένες στον τοίχο στο τέμενος του Σουλτάνου Μουράτ Β , κατά την ανακαίνιση που γίνεται στην Προύσα», όπως έγραψε  στην ιστοσελίδα της η εφημερίδα Zaman !  

 Η είδηση  καταχωρήθηκεμε τον τίτλο « Η σημαία που εξέπληξε τον Υπουργό στο τέμενος» και πέρα των παραπάνω αναφέρει ότι οι εργασίες ξεκίνησαν με  τελετή στην οποία συμμετείχε και ο Υπουργός Γκιουνάϊ .Το τέμενος – υποστηρίζει η εφημερίδα – είχε χρησιμοποιηθεί ως αποθήκη από τον Ελληνικό Στρατό και ο κ. Γκιουνάϊ, που εξεπλάγη που τις είδε, δεν προέβη σε δήλωση εάν θα εξαλειφθούν με την ανακαίνιση οι σημαίες αυτές . Οι εργασίες ανακαίνισης θα γίνουν έναντι 4,8 εκ. τουρκικών λιρών από το Μητροπολιτικό Δήμο της Προύσας.