Τουρκία: Σάλος για τη φωτό με τον «διάβολο» Ερντογάν στο Anadolu

Δεν λέει να κοπάσει ο σάλος στην Τουρκία με την «γκάφα» του κρατικού πρακτορείου Αnadolu και τη φωτογραφία του «Σουλτάνου» Ερντογάν που είχε «μεταμορφωθεί» σε σατανά. 

Το πρακτορείο ειδήσεων Αναντολού, λόγω των αντιδράσεων των μελών του ΑΚΡ, εξαφάνισε από την ιστοσελίδα του το απαγορευμένο καρέ.  

Η επίμαχη φωτογραφία είχε δημοσιεύσει ως στιγμιότυπο από τελετή στην οποία είχε μετάσχει ο Πρόεδρος Ερντογάν στην Καισάρεια.

Τα μέλη του ΑΚΡ είχαν ζητήσει να κατεβεί η φωτογραφία επειδή έδειχνε τον Ερντογάν σαν σατανά.

Κατά την διάρκεια της τελετής, σε ομιλία του ο Τούρκος Πρόεδρος καταφέρθηκε εναντίον του υποψηφίου της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Μουχαρέμ Ιντζέ. Μεταξύ άλλων ο Ερντογάν είπε: «Πού είναι αυτός ο Πρόεδρος; Πού είναι αυτός ο υποψήφιος; Αδέλφια μου, ψυχές μου. Όπως είπε και Ζιγιά Πασά (Οθωμανός ποιητής): Όσο και να βαράς το σαμάρι και πάλι ο γάιδαρος, γάιδαρος μένει.»

«Εμείς μιλάμε με τα έργα μας. Εμείς στεκόμαστε απέναντι στο έθνος έχοντας να δείξουμε έργα. Δεν ξέρω… ο υποψήφιος της αξιωματικής αντιπολίτευσης τί έχει να δείξει στο έθνος;» πρόσθεσε ο Ερντογάν.

Στη συνέχεια εξαπέλησε γενικές κατηγορίες προς όλες τις κατευθύνσεις, πως υπάρχουν κάποιοι που συνωμοτούν προκειμένου να φέρουν τη διχόνοια στην Τουρκία. «Αλλά αυτούς τους υποκριτές θα τους θάψουμε, όλοι μαζί, στις 24 Ιουνίου», ανέφερε.

ΠΗΓΗ: http://haber.sol.org.tr